İlk kez Ankara’da açıldı! Sıfır Market her yere yayılacak! Boşa ödenen paralar cepte kalıyor, herkes indirimden yararlanıyor

İlk kez Ankara’da açıldı! Sıfır Market her yere yayılacak! Boşa ödenen paralar cepte kalıyor, herkes indirimden yararlanıyor

Sıfır Market adıyla kuruldu ilki Ankara’da açıldı. Müşteriler getiriyor hem çevreyi güzelleştiriyor hem de cebine katkı sağlıyor. Sıfır marketler indirim fırsatını da vatandaşlara sunuyor. İşte sıfır market detayları…

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tasarlanmış olan ve ilki Ankara'da açılan Tarım Kredi Sıfır Market konsepti hem çevreyi güzelleştiriyor hem de vatandaşı kazandırıyor. Sıfır marketlere boş ambalaj getirenler daha uygun fiyatlı ürün alıyor. Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, Ankara'nın Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'nde açılan Tarım Kredi Sıfır Market hakkında açıklamalarda bulundu.

FARKINDALIK YARATIYOR

Sıfır Market ile bir farkındalık projesi oluşturulduğunu ifade eden Kozan, sıfır atık uygulamasının perakende satışlarda ne ölçüde kullanılabildiğini gösteren önemli bir çalışma olarak görüldüğünü dile getirdi. Market girişinden itibaren müşterileri ambalaj atıkları konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Kozan, "Müşterilerimiz biraz fedakarlık yaparak hem kendi bütçelerine hem ülkeye hem de çevreye çok büyük fayda sağlayacak. Vatandaşlar boş ambalajları buraya getirdiği takdirde hem ürünlere daha ucuza ulaşma imkanına sahip olacak hem de ambalajın doğaya zarar verdiğini açık şekilde görecek. Biz de söz konusu mağazalarla bu durumu müşterilerimize göstermek istedik." şeklinde konuştu.

Tarım Kredi'den "Sıfır Market"le atıksız alışveriş imkanı

AİLE BÜTÇESİNE KATKI SAĞLIYOR

Sıfır Market projesinde ambalaj konusuna önem verildiğine dikkat çeken Kozan, raf ömürleri aynı olan açık ürünlerin reyonlarda bulunduğunu söyledi. Vatandaşların kendi getirmiş olduğu ambalajların içine bu ürünleri koyarak tasarruf etme imkanı sağladığı da vurgulandı.

Çiğ süt, bakliyat, kuruyemiş, deterjan, sıvı sabun ve ayçiçeği yağı gibi Ürünleri vatandaşların kendi getirdiği ambalajlarla alışveriş yapma imkanı sunulduğu aktarıldı. Bu yöntem ile vatandaşlar %5 ile 20 arasında daha uygun alışveriş yapmış olacak. Vatandaşlarım pek çok üründe ambalaj parası ödediği görülürken bu uygulama fiyatları da düşürüyor.

Tarım Kredi'den "Sıfır Market"le atıksız alışveriş imkanı

Kozan Market ürünlerinin otomatlardan alınabileceğini belirtirken çiğ süt, ayçiçek yağı ve sıvı deterjan gibi kendi ambalajlarını getirenlerin bu makinelerden indirimli fiyatları alışveriş yapabileceğini vurguladı. Atık şişelerinin toplandığı bir otomat da markette yer alırken buraya atılan şişe başına mağazada yapılan alışverişlerde 50 kuruş indirim sağlandığı da vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN