Gökyüzündeki şölen için herkes oraya akın edecek! Belediyeden dev hizmet: İç Anadolu'nun zirvesinde

Gökyüzündeki şölen için herkes oraya akın edecek! Belediyeden dev hizmet: İç Anadolu'nun zirvesinde

Ağustos ayının ortasında başlayacak olan Perseid Meteor Yağmuru, o tarihte yoğunlaşacak. Belediye izlemek isteyenler için dev etkinlik gerçekleştiriyor! Gökyüzündeki şölen için herkes oraya akın edecek...

Perseid Meteor Yağmuru için gün sayanlar bu etkinliği duyunca o ilimize akın edecek. Belediye İç Anadolu’nun zirvesinde etkinlik düzenliyor.

İç Anadolu'nun zirvesi Erciyes, bu hafta sonu gökyüzü meraklılarını ağırlamaya hazırlanıyor. Erciyes AŞ ve Kayseri Bilim Merkezi iş birliğiyle düzenlenecek olan "Perseid Meteor Yağmuru" izleme etkinliği, 11 Ağustos Pazar akşamı Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı'da gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, etkinlik 2 bin 650 metre rakımda, ışık kirliliğinden uzak bir konumda yapılacak.

Meteor yağmuru ne zaman, saat gerçekleşecek? (Perseid meteor yağmurunun Türkiye saati) - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

GÖKYÜZÜ MERAKLILARINA ÜCRETSİZ ETKİNLİK

Saat 19.00'da başlayacak ve 23.00'e kadar devam edecek olan bu ücretsiz etkinliğe gökyüzünü keşfetmek isteyen herkesi davet edildi. Uzman astronomlar eşliğinde gezegenler ve takımyıldızları hakkında bilgi verilecek, katılımcılara teleskopla gözlem yapma imkanı sunulacak. Etkinlik, gökyüzüyle ilgili merak edilen birçok soruya yanıt bulma fırsatı da sunacak.

YILDIZ KAYMASININ EN YOĞUN ZAMANI

Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen Perseid meteor yağmuru, yılın en dikkat çekici gökyüzü olaylarından biri olarak kabul ediliyor. Bu yıl, 11 Ağustos'u 12 Ağustos'a bağlayan gece en yoğun dönemine ulaşacak olan meteor yağmuru, saatte yaklaşık 100 gök taşının gözlemlenebileceği bir şölen sunacak. Bilim insanları, meteorların dünyaya giriş hızının saniyede 66 kilometreye ulaşacağını tahmin ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN