Göcek’i Alanya’yı bırakın, Hadim’e koşun! Hem huzur, hem manzara! Ankara’dan Antalya’dan geleni eksik olmuyor

Göcek’i Alanya’yı bırakın, Hadim’e koşun! Hem huzur, hem manzara! Ankara’dan Antalya’dan geleni eksik olmuyor

Yıllardır popülerleşmiş tatil mekanlarının aksine bu doğal güzelliği herkes gözden kaçırıyor. Manzara desen var huzur desen ta kendisi. Ankara'dan Antalya'dan bile gelene eksik olmuyor bilenler kimseye söylemiyor. İşte İç Anadolu Bölgesi'nin en güzel noktası…

Türkiye'nin en büyük yüzölçümüne sahip şehri Konya sakin ve huzurlu bir tatilinde adresi olacak. Hadim ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi her yıl binlerce doğa severi ağırlıyor. Göksu Nehri'nin oluşturduğu eşsiz manzaraya şahit olmak isteyenler arabasına atladığı gibi soluğu burada alıyor.

EŞSİZ MANZARASI BÜYÜLÜYOR

Göksu Nehri'nin oluşturduğu derin vadide kireç taşı tabaklarının çökmesi sonucu meydana gelen bir yapı ile Hadim Yerköprü Şelalesi ortaya çıkmıştır. Antik çağlardan bu yana birçok bitkiye ev sahipliği yapan Yerköprü Şelalesi sağladığı huzurlu ortam ve eşsiz manzarası ile birçok kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Eşsiz bir manzaraya şahit olmak isteyenler soluğu burada alacak.

Konya Göksu Şelalesi ( Yerköprü Şelalesi )

Her yıl birçok kişinin tatil tercihi Muğla, İzmir ya da Antalya gibi popüler noktalar olurken sakin ve ailesiyle huzurlu bir tatil yapmak isteyenler Yerköprü Şelalesine gitmeyi tercih ediyor. Konya'nın Hadim ilçesinde yer alan Yerköprü Şelalesi'ne ulaşım ise özel araçla sağlanabildiği gibi Konya merkezden kalkan otobüsler ile Hadim ilçesine ulaştıktan sonra minibüs ya da taksi ile ulaşım sağlanmaktadır.

konya-selale.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ'NİN ÖZELLİKLERİ

  • Konya'nın Hadim ilçesinde bulunan Yerköprü Şelalesi 30 metre yüksekliğinde olmakla birlikte yemyeşil bir doğaya sahiptir. Konya'nın en popüler turistik mekanları arasında yer alan bu şelalenin genel özellikleri şu şekildedir:
  • Şelale, Karasu Nehri'nin oluşturduğu bir kanyonun içinde yer almaktadır.
  • Şelalenin suyu, oldukça soğuk ve berraktır.
  • Şelalenin etrafı, yemyeşil bir doğa ile çevrilidir.
  • Şelalenin etrafında, piknik yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır.
  • Şelalenin çevresindeki doğa yürüyüşü parkurları, seyir terasları ve dinlenme alanlarıyla huzurlu bir atmosfere sahiptir.
  • Şelale çevresinde kayalıkların bulunduğunu unutmamakla birlikte ziyaretiniz sırasında dikkatli olmanız gerekmektedir.

HADİM YERKÖPRÜ ŞELALESİ | Kültür Portalı

YERKÖPRÜ ŞELALESİ'NDE MANGAL YAKILIR MI?

Yerköprü Şelalesi'nde yüzebilir ailenizle piknik yapmanın tadına varabilirsiniz. Şelalede mangal yakmanın yasak olduğunu hatırlatmakla birlikte doğa harikası şelalelerin bulunduğu bölgenin sit alanı ve koruma altında olduğunu da unutmamak gerekiyor. Kapsamda mangal yakmasına izin verilmemekle birlikte çevrenin korunması gerektiğinin de altı çiziliyor. Bölgede piknik yapmayı planlayanların hazır yiyecekler ile kolay bir şekilde piknik yapabileceği belirtiliyor

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN