Et ve süt verimini ikiye katlıyor, tarıma alternatif oluyor! Ekimi tamamlandı verimi başarı getirdi

Et ve süt verimini ikiye katlıyor, tarıma alternatif oluyor! Ekimi tamamlandı verimi başarı getirdi

Tarımda verim ve çeşitliliği arttırmak üzere ekilen ürünlere yenileri ekleniyor. Protein deposu olarak görülen bu ürün hayvanlar içinde ek gıda takviyesi olarak kullanılıyor. Bunu tüketen hayvanların et ve sütü de 2 kat artış gösteriyor.

Ardahanlı tarımsal çeşitliliği arttırmak için farklı alanlarda çalışmalarda gerçekleştiriliyor. Bu yıl ekimi ilk kez gerçekleştirilen yem bezelyesi yüksek protein içeriği ile birlikte hayvancılıkta da et ve süt verimini artıracak en önemli besin maddeleri arasında yer almaya başladı. Bölgede tarımsal verimliliği destekleyecek yem bezelyesi hakkında açıklamalarda bulunan Ardahan İl Tarım ve Orman müdürü Muhammed Fatih Ceneviz, proje detaylarını paylaştı.

İLK KEZ EKİLDİ VERİMİ BAŞARI GETİRDİ

Ardahan'ın Aşağı Kurtoğlu Köyü'nde toprakla buluşan yem bezelyesinde hasat süreci geldi çattı. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz'in katılımıyla gerçekleştirilen hasat süreci yüz güldürdü. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Cineviz, Bu yıl ilk kez ekilen ve yüksek verim potansiyeline sahip olan yem bezelyesinin özellikle hayvancılık alanında büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi. Cineviz, "Yem bezelyesi, yüksek protein içeriğiyle et ve süt verimini artırırken, toprağımızı organik malzemeyle zenginleştirip doğal gübreleme de sağlıyor. Bu bitkiyi bölgemize kazandırmak için yoğun çaba harcıyoruz" dedi.

Ardahan'da hayvancılık için devlet destekli ekilen yem bezelyesi üreticiyi sevindirdi

YÜKSEK VERİM SAĞLIYOR

12 dönümlük tarlada yem bezelyesi ekimi gerçekleştiren Serhat Yıldız, ilk kez denenen üründen son derece memnun olduğunu aktardı. Ardahan İl Tarım Müdürlüğü'nün sağladığı destekler ile birlikte yüksek verim ve kalitenin beraberinde geldiğini söyleyen Yıldız, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Ardahan'da hayvancılık için devlet destekli ekilen yem bezelyesi üreticiyi sevindirdi

Ardahan’ın tarım çeşitliliğini artırmak ve hayvancılık sektörüne Katkı sağlamak amacıyla başlatılan yem bezelyesi üretimi yüksek protein içeriğinin yanı sıra doğal gübreleme özelliğini de içerisinde barındırıyor. Bölgede tarımsal sürdürülebilirliği destekleyecek proje önemli bir gelişme olarak görülmektedir. İlerleyen süreçte yem bezelyesi ekim alanlarında genişletme yapılabileceği de aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN