Adana'yı 'Süper Hücre' vurdu: Su basan sokakta kayıkla gezdiler

Adana'da dün etkili olan "Süper Hücre" nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı, cadde ve sokaklar göle döndü, ağaçlar devrildi. Seyhan ilçesinde su basan sokakta kayıkla gezen vatandaşlar ise ilginç anlara sahne oldu.

Adana merkezde etkili olan "Süper Hücre" gündelik yaşamı adeta felç etti. Yaklaşık 2 saat süren şiddetli sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı yerlerde trafik durma noktasına geldi, sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Bazı araçlar su içinde kaldı.

10085740.jpg

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ, AĞAÇLAR DEVRİLDİ...

Ana arterlerde su taşkınlarının yaşanmasıyla cadde ve sokaklar göle döndü. Merkez Çukurova ilçesi Kasım Ener Caddesi üzerinde bir ağaç, otomobilin üzerine devrildi. Olayda kimse yaralanmazken, itfaiye ekipleri tarafından ağaç kaldırıldı.

10085736.jpg

Öte yandan, merkez Seyhan ilçesi Girne Bulvarı'ndaki ağacın devrilmesi sonucu iş yeri ve elektrik direği zarar gördü, elektrik teli koptu.

10085727.jpg

SU BASAN SOKAKTA KAYIKLA GEZDİLER

Seyhan ilçesine bağlı 70651 Sokak ilginç görüntülere sahne oldu. Su basan sokakta kayıkla gezen vatandaşlar o anları kaydedip sosyal medyada paylaştı.

44444.jpg

Şehmus Tekin isimli vatandaş, her yağmurda sokakların su altında kaldığını belirterek, "Bu duruma tepki göstermek için kayıkla gezdik. Bir türlü bu sokak çözülmüyor. Her yağmur aynı durumu yaşıyoruz. İnsanlar 1. katlarda oturamıyor bu sokakta” dedi.

10085729.jpg

Mahalle sakinlerinden Halime Şah, “Her yağmur evimizi su basıyor. İstinat duvarı yaptırmak zorunda kaldım” ifadelerini kullandı.

'SÜPER HÜCRE' BUGÜN DE ETKİLİ OLACAK

Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre; dün Adana’da etkili olan ve kent merkezinde bir çok ev ile iş yerinin su basmasına, yollarının göle dönmesine neden olan "Süper Hücre" bugün de etkili olacak.

10085732.jpg

Açıklamada kent genelince özellikle gündüz vakti şiddetli yağış beklendiği bildirildi. Yetkililer, Süper Hücre'den kaynaklı olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

SÜPER HÜCRE NEDİR?

Süper hücre, atmosferin yukarı seviyelerindeki açısal rüzgâr yön değişiminin fazla olduğu aşırı termodinamik kararsızlığa bağlı olarak dikey rüzgârların fazla olduğu bölgelerde ortaya olan kuvvetli bir oraj biçimidir.

10085541.jpg

Süper hücreli fırtınalar genellikle birkaç saat içinde etkinliğini kaybeder.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN