Erzincan'ın hazinesi! Salkım salkım meyve veriyor, şifasını Türkiye biliyor: Toplaması zor ama zahmetine değiyor

Erzincan'ın hazinesi! Salkım salkım meyve veriyor, şifasını Türkiye biliyor: Toplaması zor ama zahmetine değiyor

Doğada kendiliğinden yetişiyor Erzincan'ın hazinesi olarak biliniyor. Salkım salkım verdiği meyveler adeta şifa dağıtıyor. Kış aylarında herkes depo yapıyor toplaması zor olsa da zahmetine de yiyor.

Kış aylarında herkesin aktar aktar dolaşıp aradığı ürünlerin başında gelen kuşburnu Erzincan'da doğanın sunmuş olduğu doğal bir mucize olarak görülüyor. Vatandaşlar dalından tek tek toplarken kuşburnunun faydaları da saymakla bitmiyor. Toplaması oldukça zor olsa da vatandaşlar şifasını duyunca zahmetine katlanmayı da tercih ediyor.

ERZİNCAN'IN GÜÇLÜ ŞİFASI

Her yıl Erzincan'da başlayan kuşburnu toplama sezonu tüm hızıyla devam ediyor. C vitamini içeriği ile birlikte hastalıklara karşı koruyan kuşburnu bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudu bütün bakterilere karşı korumaktadır.

Erzincan'da Kuşburnu Hasadı Başladı

Erzincan'da yol kenarlarında, dağlarda, ormanlarda kendiliğinden yetişen kuşburnular vatandaşlar tarafından sıklıkla toplanıyor. Erzincan'da toplanan ürünler marmelat ya da çay olarak tüketilirken bölge halkının yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanında da satışı yapılıyor. Kuşburnu toplama işlemi uzun ve yorucu bir işlem olmasının yanı sıra marmelata dönüşürken de uzun bir yol kat ediyor. Yöre halkı kuşburnu toplama için de zor olduğunu belirtirken bu yıl sezonun bereketli olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN