Kuzey Kore, Güney Kore ile kara ve demir yolu bağlantılarını kesti

Kuzey Kore, Güney Kore ile kara ve demir yolu bağlantılarını kesti

Kuzey Kore, Güney Kore ile kara ve demir yolu bağlantılarını bugünden itibaren kestiğini duyurdu. Bu karar, Kore Yarımadası'ndaki artan askeri gerilimler ve Güney Kore'nin askeri tatbikatları ile ABD'nin nükleer varlıklarının bölgeyi ziyareti sonrası alındı. Kuzey Kore, sınırı kapatmanın bir öz savunma tedbiri olduğunu belirtti ve sınır bölgelerini tahkim edeceğini açıkladı.

Kuzey Kore, Güney Kore ile kara ve demir yolu bağlantılarını bugünden itibaren kesme kararı aldığını duyurdu.

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı KCNA'nın verdiği bilgiye göre, bu karar, Kore Yarımadası'ndaki askeri gerilimlerin artmasına tepki olarak alındı. Kuzey Kore Halk Ordusu, sınır bölgelerini tahkim etmeyi ve savunma yapılarıyla güçlendirmeyi planlıyor.

'ÜLKENİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAYA YÖNELİK BİR ÖZ SAVUNMA TEDBİRİ'

Güney Kore'nin "birincil düşman devlet", "sabit ana düşman" olarak tanımlandığı açıklamada, "Ordumuzun sınırı kalıcı olarak kesmesi ve kapatması mevcut durumda savaşı önlemeye ve ülkenin güvenliğini sağlamaya yönelik bir öz savunma tedbiridir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Güney Kore'nin düzenlediği askeri tatbikatlar ve ABD'nin nükleer varlıklarının bölgeyi ziyaret etmesinin, Kore Yarımadası'ndaki askeri durumu daha da gerginleştirdiği ifade edildi. Kuzey Kore, bu gelişmelere karşı daha kararlı ve güçlü tedbirler alındığı kaydedildi.

Kuzey Kore ordusunun tahkimat faaliyetini Güney'de konuşlu ABD birliklerine telefon mesajıyla duyurduğu aktarılan açıklamada, bunun faaliyetin yanlış anlaşılmasını ve kaza sonucu çatışma riskini önlemeyi amaçladığına işaret edildi.

Güney Kore'de Amerikan askeri varlığı 1950-53 Kore Savaşı'ndan bu yana devam ederken ülkede halen 28 bin Amerikan askeri bulunuyor. Kuzey ve Güney Kore arasında ayrılık, Soğuk Savaş'ın çözülemeyen bölünmelerinden biri olarak sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN