Meteoroloji açıkladı: Hava bugün nasıl olacak?

Meteoroloji açıkladı: Hava bugün nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmeye göre, 9 Ekim 2024 tarihinde ülkemizin genelinde yağış görülmeyecek. Hava sıcaklıkları ise özellikle kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artış gösterecek. Diğer bölgelerde ise sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 Ekim 2024 için yaptığı son değerlendirmede ülke genelinde yağış beklenmediğini duyurdu. Ancak bazı bölgelerde sis ve pus oluşabileceği konusunda vatandaşları uyardı.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

MGM'nin verilerine göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı bugün güneşli bir hava ile karşı karşıya kalacak. Yurdun kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu geçecekken, diğer bölgeler daha çok açık ve az bulutlu olacak.

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Karadeniz'in iç kesimleri ile İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer pus ve sis oluşması bekleniyor. Bu nedenle sürücülerin dikkatli olması ve görüş mesafesinin kısa olabileceği konusunda uyarıda bulunuluyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının kuzey ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın, genellikle kuzeyli, yurdun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

9 EKİM ÇARŞAMBA GÜNÜ

haritatahmingun1.png

10 EKİM PERŞEMBE GÜNÜ

haritatahmingun2.png

11 EKİM CUMA GÜNÜ

haritatahmingun3.png

12 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ

haritatahmingun4.png

13 EKİM PAZAR GÜNÜ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN