Kimi estetik için kimi sevdiği için alıyor, tehlikeyi kimse bilmiyor! Uzmanlar açıkladı:Çocukları ve evcil hayvanları zehirliyor

Kimi estetik için kimi sevdiği için alıyor, tehlikeyi kimse bilmiyor! Uzmanlar açıkladı:Çocukları ve evcil hayvanları zehirliyor

Ev bitkileri hem yaşam alanına renk katan hem de ruh halini iyileştiren ürünlerdir. Ancak bazı bitki türleri var ki onlar bilmeden bizim için tehlike oluşturuyor. Öyle ki uzmanların açıklamasına göre bu bitki türleri çocukları ve evcil hayvanları zehirliyor. İşte zehir saçan o bitkiler…

Ev bitkileri, yaşam alanlarımıza renk katmanın yanı sıra ruh halimizi iyileştirmede önemli bir rol oynar. Ancak, çocuklu ve evcil hayvanlı aileler için bitki seçimi yaparken dikkatli olunması gerekir. Bazı yaygın bitki türleri, çocuklar ve evcil hayvanlar için zehirli olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte evde kesinlikle bulundurulmaması gereken zehirli bitki türleri.

FULYA

Zehirli bir bitki olan fulya, yutulması durumunda mide krampları, ishal ve kusma gibi ciddi belirtiler verebilir. Ayrıca, kalp çarpıntısı ve yüksek tansiyona neden olabilen fulyanın, çocuklar ve evcil hayvanlardan uzak tutulması gerekir.

cocuklari-ve-evcil-hayvanlari-zehirleyen-cicekler-1.jpg

ARDIÇ BONSAİ AĞACI

Son yıllarda dekorasyonda popülerlik kazanan ardıç bonsai, bazı bireylerde burun tıkanıklığı ve göz sulanması gibi alerjik reaksiyonlara yol açabilir. Alerji geçmişi olanların bu bitkiyi tercih ederken dikkatli olmaları önemlidir.

ZAKKUM

Görünümüyle dikkat çeken zakkum, evde bulundurulması en tehlikeli bitkilerden biridir. Zehirli yapısı nedeniyle yapraklarına dokunulmaması ve koklanmaması önerilmektedir. Zakkumun yapraklarının yenilmesi ölümcül sonuçlar doğurabilir.

cocuklari-ve-evcil-hayvanlari-zehirleyen-cicekler-2.jpg

KALADYUM

Zarif yapraklarıyla dikkat çeken kaladyum, insanlar ve evcil hayvanlar için zehirli kabul edilmektedir. Bu nedenle evde bulundurulmaması önerilmektedir, zira bu bitki zehirli etkileriyle sağlık riskleri taşır.

ORTANCA

Ortanca bitkisi, yanlışlıkla yendiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Uyuşukluk, mide krampları, ishal ve koma gibi tehlikeli belirtiler verebilir.

Evdeki bitkilerin güvenliği, özellikle çocuklar ve evcil hayvanlar için büyük önem taşır. Bu bitkilerden kaçınmak, aile sağlığını korumak adına atılacak önemli bir adımdır. Ev bitkileri seçerken, güvenli ve zararsız türlere yönelmek her zaman en iyisidir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN