Coğrafya kaderdir! Yeni Tesla Model 3'ün Avrupa fiyatı ve satış kampanyası Türk otomobil severlere 'ah be...' dedirtti

Coğrafya kaderdir! Yeni Tesla Model 3'ün Avrupa fiyatı ve satış kampanyası Türk otomobil severlere 'ah be...' dedirtti

Tesla’nın en çok sevilen modellerinden olan Model 3’e yoğun ilgi devam ederken, aracın Avrupa fiyatı ve satış kampanyası detayları da ortaya çıktı. Ancak bu detaylar Türk otomobil severlere ‘ah be…’ dedirtti. İşte, aradaki büyük fark oluşturan Avrupa satış fiyatı ve kampanyaları…

ESMAGÜL KOÇAK

Tesla Model 3, Avrupa'da sunulan fiyatıyla ve sunduğu uzun menzil avantajıyla dikkat çekiyor. Ancak Türkiye ile kıyaslandığında, fiyatlar arasındaki fark 'coğrafya kaderdir' dedirtiyor.

FİYAT VE SATIŞ KAMPANYASI TÜRKİYE VE AVRUPA FARKINI ORTAYA KOYUYOR

Tesla'nın popüler modeli Model 3, Avrupa'da büyük ilgi gören elektrikli araçlardan biri olmaya devam ediyor. Özellikle Fransa'da sunulan fiyat ve satış kampanyası, elektrikli araç almak isteyenlerin dikkatini çekiyor. Ancak Türkiye ile Avrupa fiyatları karşılaştırıldığında, aradaki fark 'coğrafya kaderdir' sözünü bir kez daha gündeme getiriyor.

Fransa'da satışa sunulan Tesla Model 3'ün "Grande Autonomie" versiyonu, tam 702 kilometre WLTP menzile sahip. Bu model, 0'dan 100 kilometreye sadece 5,2 saniyede ulaşarak oldukça güçlü bir performans sunuyor. Maksimum hız ise 201 km/h olarak belirtilmiş.

tesla-model-3-2.jpg

AVRUPA'DAKİ FİYATLAR ŞOK EDİCİ!

Tesla Model 3'ün Fransa'daki fiyatı ise 44.900 Euro (yaklaşık 1.660.000 TL) olarak belirlenmiş. Bu aracın ilk peşinatı 6.000 Euro (yaklaşık 220.000 TL) olarak sunulurken, ardından ayda sadece 528 Euro (yaklaşık 20.000 TL) gibi uygun bir taksit imkanıyla satışa sunuluyor. Ayrıca Tesla’nın sunduğu bu kampanyada, yakıt tasarrufu ile aylık 75 Euro civarında bir avantaj sağlanacağı belirtiliyor.

tesla-model3.jpg

Türkiye'deki elektrikli araç fiyatları ve alım koşulları göz önüne alındığında, bu rakamlar adeta şoke edici. Vergi yükleri ve yüksek fiyatlar nedeniyle Türkiye’de aynı araca sahip olmak çok daha maliyetli bir sürece işaret ediyor. Özellikle Tesla gibi elektrikli araçlara olan talebin arttığı bir dönemde, Türkiye’de elektrikli araç almak hem zorlayıcı hem de masraflı bir hale geliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN