Lezzetli kahvaltının kalp hırsızı! Kalabalık sofralara pratik lezzet! İşte İspanyol usulü omlet tarifi…

Lezzetli kahvaltının kalp hırsızı! Kalabalık sofralara pratik lezzet! İşte İspanyol usulü omlet tarifi…

İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan İspanyol usulü omlet, özellikle kahvaltı sofralarında kendine özel bir yer edinir. Patatesli yumurta tarifi, basit malzemeleriyle herkesi mest eden bir lezzet sunuyor. İşte İspanyol usulü omlet tarifi…

Türkiye'de kahvaltı kültürünün olmazsa olmaz lezzetleri arasında yer alan yumurtanın en farklı hali bu tarifle ortaya çıkıyor. Bildiğiniz klasik omlet tariflerini unutturacak bu lezzet İspanya topraklarından geliyor. İçinde hem patates bulunuyor hem de yumurta. Ortaya ise inanılmaz bir lezzet çıkıyor. İşte İspanyol usulü omlet tarifi…

İSPANYOL USULÜ PATATESLİ YUMURTA TARİFİ

Malzemeler

2 adet patates

2 adet kuru soğan

1/2 çay bardağı zeytinyağı

1/2 çay kaşığı tuz

10 adet yumurta

1 avuç kiraz domates

2 yemek kaşığı kavrulmuş susam

Patatesli Yumurta Tarifi

İSPANYOL USULÜ PATATESLİ YUMURTA NASIL YAPILIR?

Patatesleri ve soğanları çok ince olmayacak şekilde yarım ay formunda doğrayın.

Orta boy, derin ve yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ile birlikte patates ve soğanları tuzla birlikte koyup ara ara karıştırarak patatesler yumuşayana kadar kavurun.

Yumurtaları ayrı bir kasede çatalla 3-4 dakika çırpın.

Yumuşayan sebzelerin üzerine yumurtaları dökün spatula ile eşit dağılana kadar karıştırın. Domatesleri ve susamları en üste dizin. Ocağın altını kısın, tavanın kapağını da kapatıp yumurtanın kenarları ve üstü hafif sertleşene kadar 2-3 dakika pişirin.

Yumurtanın kenarlarının ve tabanının yapışmadığına emin olduktan sonra bir tabak ile ters çevirip üstünü de 1-2 dakika pişirin.

Yumurtayı tekrar servis tabağına ters çevirin ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN