İnsanlar oturamıyordu bile! İBB yeniledi, kentin buluşma noktası oldu, Sarıyer Meydanı'nın son halini şimdi görün

İnsanlar oturamıyordu bile! İBB yeniledi, kentin buluşma noktası oldu, Sarıyer Meydanı'nın son halini şimdi görün

Eskiden kimsenin dönüp oturamadığı o yer şimdi cennet bahçesine dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'u baştan yaratmaya devam ediyor. Herkesin korka korka gittiği Sarıyer Meydanı’nın son halini görenler gözlerine inanamıyor. İşte İstanbul'un son hali…

İstanbul dönüşüp değişmeye devam ediyor. Eskiden kimsenin gidemediği Sarıyer Meydanı şimdi çok daha güzel ve güvenli bir ortama dönüştü. Hem çocuklar hem de aileler için daha güvenli bir ortam sağlayan Sarıyer Meydanı yeni haliyle göz dolduruyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeşil alan, kamusal alanlar ve meydanlar yapmaya devam edileceğinin altını çizdi.

SARIYER MEYDANI ŞİMDİ CENNET

İstanbul'da diğer meydanlarda yapılan çalışmaların yanı sıra Sarıyer Meydanı’nda da benzer çalışmalar gerçekleştirildi. Herkesin buluşa bildiği bir meydan olarak yapılan Sarıyer Meydanı, herkesin rahatça gezebildiği, dinlenebildiği ve boğazı rahatça seyredebildiği bir ortama dönüştü. Zaman içerisinde bölgede çeşitli işgallerin yapıldığı görülürken vatandaşların oturabileceği ya da vakit geçirebileceği alanlarda bulunmuyordu. Alanda kalabalıklaşma görülürken meydan özelliği de gitgide kaybedildi.

SARIYER'İN MEYDANSIZ MEYDANI! - Sarıyer Posta Gazetesi I Sarıyer Haberleri I Sarıyer Son Dakika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmaları ile birlikte Sarıyer Meydanı da yeni kimliğine kavuştu. Çalışmalar ile birlikte Sarıyer Meydanı daha büyük daha geniş ve daha yeşil bir alana dönüşüyor. Ailelerin çocukları ile birlikte rahatça çay kahve içebileceği daha ferah ve geniş bir ortam Sarıyer Meydanı'nda sizleri bekliyor olacak.

O TARİHTE AÇILACAK

Sarıyer Meydanı geniş alanları ve altyapı çalışmaları ile birlikte farklı bir boyut kazanmaya başladı. Kıyı şeridinde denizle birleşen noktada görülen çökmeler kazık sistemi ile birlikte yeniden sahile bağlandı. Sahil hattı boyunca yenileme ve güçlendirme çalışmaları yapılırken vatandaşlar da sahil boyunca daha güvenli ve keyifli bir yürüyüş gerçekleştirebilecek. 3 parçadan oluşan meydan alan çalışmalarının bir tanesi de Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Meydanda yeşillik çalışmaları da 4 kat arttırıldı. Projenin yapım çalışmaları devam ederken 1. etap çalışmalarını tamamlanması durumunda açılışının 29 Ekim 2024 tarihinde yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN