Kadıköy Belediyesİ Duyu Bütünleme Merkezi Hizmete açıldı

Kadıköy Belediyesİ Duyu Bütünleme Merkezi Hizmete açıldı

Kadıköy’de ikamet eden duyu bütünleme sorunu yaşayan tanılı ya da tanısız çocuklara hizmet verecek olan Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi, 8 Ekim Salı günü açıldı.

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’de ikamet eden duyu bütünlemede tanı almış ya da tanı almamış çocuklara hizmet vermesi amacıyla alanında uzman ergoterapistlerin görev aldığı Duyu Bütünleme Merkezi’ni açtı. 8 Ekim Salı günü gerçekleşen Merkez’in açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 1. Başkanvekili Nuri Aslan, Koşuyolu Mahalle Muhtarı Eylem Bilir, Kadıköy Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve merkezin çalışanları katıldı.

Merkezin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı şunları söyledi: “Seçildik ve üzerinden 6 ay geçti. Bu 6 aylık süre içerisinde 21 mahallemizi ekibimizle beraber sürekli geziyoruz, dolaşıyoruz. Neyi daha iyi yapabiliriz diye de sürekli toplantılar yapıyoruz. Temel hedefimiz yeni yerler açmak daha sonra da mevcutta bulunan binalarımızı revize ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak. “Duyu Bütünleme Merkezi” de seçim vaatlerimizin içindeydi. Biz de vatandaşımızın bu taleplerini dinleyerek programımıza aldık. Şu anda da Merkezimizin açılışını yapıyoruz.

“KOMŞULARIMIZ ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET ALACAK”

Kadıköy’de yaş almış komşularımızı, çocuklarımızı, dezavantajlı grupları ayrıca önemsiyoruz. Engelsiz Sosyal Hizmet Yaşam Merkezi’nin fonksiyonunu geliştirdik. Buranın içinde çocuklarımız için bir Duyu Bütünleme Merkezi açtık. Çocuklarımız bizim kıymetlimiz onlara gözümüz gibi bakacağız, koruyacağız ve onlar için projeler üretmeye devam edeceğiz. Çocuklarımızın duyu bütünleme süreçlerinde yaşadığı zorlukları birlikte aşmak ve hayat kalitelerini artırmak istiyoruz.

Özel sektörde oldukça pahalı olan bu hizmeti komşularımız ücretsiz olarak alacaklar. Merkeze emek veren tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Onlar buradaki materyalleri özenle seçtiler ve bugüne hazırladılar. Tüm komşularımıza hayırlı olsun.”

“YARARLI BİR HİZMET”

Yapılan açılış konuşmalarının ardından katılımcılar merkezi gezdi. Kadıköy Belediyesi Duyu Bütünleme Merkezi’nde görev alan ergoterapist Sude Öcal, açılışa katılanlara merkezde yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Ergoterapist Sude Öcal, “Merkezimizde farklı malzemelerle farklı duyu bütünleme sorunu olan çocuklarla etkili bir şekilde çalışacağız. 10 yaşına kadar çocukları ağırlayacağız. Ama duyu bütünleme sorunu daha küçük yaşlarda tespit edilebilirse daha hızlı ilerleme sağlanabilir. O yüzden en verimli çağı erken çocukluk dönemidir” dedi. Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı da ergoterapist Sude Öcal’ın verdiği bilgilerin ardından şunları söyledi: “Duyu bütünleme yeniçağın bir sorunu. Biz de bu sorunu erkenden teşhis etmek için bu merkezi açtık. Kadıköylü ailelere sesleniyorum. Randevu alarak gelebilirler. Yararlı bir hizmet.”

DUYU BÜTÜNLEME MERKEZİ İÇİN

BİLGİ İÇİN İLETİŞİM ADRESLERİ

Adres: Mahmut Yesari Caddesi No:84 Koşuyolu, İstanbulTelefon: (0216) 337 21 21

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN