Emeklilikte altın çağını yaşadı! Saksılara ekip ekip satıyor, paraya para demiyor: Hasadı 4 mevsim yapılıyor

Emeklilikte altın çağını yaşadı! Saksılara ekip ekip satıyor, paraya para demiyor: Hasadı 4 mevsim yapılıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yaşayan Yunus Göç, emeklilikte resmen altın çağını yaşadı. Emekli olduktan sonra kendini bahçe işlerine adayan Göç, o ürünleri saksılara ekip ekip satıyor, paraya para demiyor. İşte detaylar…

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan emekli bankacı Yunus Göç, emeklilik sonrası tarım ve bahçe işlerine yönelerek dikkatleri üzerine çekti. Kendi gelir kaynağını oluşturan Göç, 4 mevsim boyunca ürün hasadı yaparak hem hobisini sürdürüyor hem de bütçesine büyük katkı sağlıyor.

EMEKLİ OLDU TARIM VE BAHÇE İŞLERİNE YÖNELDİ

Yunus Göç, bankacılık kariyerinden emekli olduktan sonra tarım ve bahçe işleri ile ilgilenmeye başladı. Burhaniye'deki bahçesinde, meyve fidanlarını saksılarda yetiştirerek üretime devam ediyor. Bu yöntemle aynı yıl içinde meyve almanın avantajını vurgulayan Göç, saksıda meyve fidanı yetiştirmenin mümkün olduğunu belirtiyor.

balikesirde-2.jpg

Göç, özellikle fıstıkçamı fidanları ile tanınırken, saksılarda kayısı, kiraz ve elma fidanları da yetiştiriyor. Bu meyve fidanlarını özenle tek tek saksılara dikerek ilgi çekici bir üretim süreci sunuyor. Saksıda meyve fidanı yetiştirmek, her mevsim dikimin mümkün olduğunu ve dikildiği yılda meyve verdiğini belirtiyor.

balikesirde-1.jpg

YIL BOYUNCA DEVA MEDEN HASAT

Yunus Göç, 4 mevsim ürün hasadı yaparak hem hobi edinmenin hem de ek gelir sağlamanın keyfini çıkarıyor. Tarım ve bahçe işlerine duyduğu tutku, onun emeklilik döneminde aktif kalmasını ve bahçe işleriyle uğraşmasını sağlıyor. Bu tutku, burhaniye tarım sektörü için örnek teşkil ediyor ve saksıda meyve fidanı yetiştirmenin potansiyelini gözler önüne seriyor.

balikesirde-3.jpg

Yunus Göç’ün başarı hikayesi, emeklilik sonrası aktif bir yaşam ve tarım hobisinin nasıl gelir getiren bir iş modeline dönüşebileceğinin güzel bir örneğidir. Saksıda meyve fidanı yetiştirmenin avantajları, hem bahçecilikle ilgilenenler hem de ekonomik katkı sağlamak isteyenler için ilham verici bir model sunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN