Denemek için ekildi bir şehrin ekonomisi şahlandırdı! En organiğini Ankara, İstanbul ve İzmir tüketiyor

Denemek için ekildi bir şehrin ekonomisi şahlandırdı! En organiğini Ankara, İstanbul ve İzmir tüketiyor

2007 yılında 5 dekarlık alanda deneme amacıyla başladı 2024 yılında 750 dekar alanında üretim yapmayı başardı. Çorum'un İskilip ilçesinde hem aile ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir girişime imza attı. Denemek için başladığı işte şimdi köşeyi döndü.

Çorum'un İskilip ilçesinde tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak amacıyla bölge köylerde çilek yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmalar başlatıldı. 2007 yılında yapılan denemede iyi verim alınması ile birlikte açılan kurslar üreticilerin verimini daha da katladı. Arazilerin belirli bölümlerinde çilek yetiştiriciliğine başlayan üreticiler İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Belediyesi destekleri ile birlikte çilek tarlalarının yanına kurduğu tezgahlarda sattığı ürünlerle ilçe ekonomisine katkı sağlıyor.

ORGANİK PAZARLARIN VAZGEÇİLMEZ ÜRÜNÜ

2013 yılında organik üretime geçen çilek üreticileri topladıkları ürünleri İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde kurulan organik pazarlara gönderiyor. Yılda 4 kez yapılan hasat ile birlikte İskilipli çilek üreticileri bu sene 2000 ton kadar çilek üretmeyi hedefliyor. İskilip Ziraat Odası Başkanı Adem Efe, AA muhabirine yaptığı açıklama ile birlikte üretimin 750 dekar alana yayıldığını söyledi.

Çorum'da coğrafi işaretli İskilip çileğinin ekim alanı 750 dekara yükseldi

520 ile 650 rakım aralığında çilek üretimi yapılabildiğini ifade eden Efe, bölgede gece ve gündüz arasındaki sıcak farklılıklarının fazla olması nedeniyle topraktaki potasyum zenginliğinin çilek aromasını etkilediğini de vurguladı. İlçede üretimi yapılan ürünlerin Türkiye'nin farklı illerine götürüldüğünü aktaran Efe, bir kısmının da Ziraat Odası bünyesinde kurulan tesislerde kurutularak ilçe ekonomisine katkı sağladığını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN