Gazetecilerden ücret ve hak talebi için eylem çağrısı

Gazetecilerden ücret ve hak talebi için eylem çağrısı

Zonguldak'ta çoğunluğu yerel gazetelerden olmak üzere çok sayıda gazeteci, 21 Ekim'de Madenci Anıtı önünde düşük ücret ve hak talepleri için 3 günlük eylem düzenleyecek.

Zonguldak'ta çoğunluğu yerel gazeteler olmak üzere çok sayıda gazeteci, itibarsızlaştırmaya, güvencesiz çalıştırılmaya ve sansüre karşı mücadele çağrısı yaptı.

Madenci Anıtı önünde 21 Ekim Pazartesi günü başlayacak olan eylemde, gazeteciler, çalışma koşullarına dair taleplerini dile getirecek.

EYLEM ÇAĞRISI

Eylem çağrısına ilişkin yazılı bir açıklama yapan gazeteciler, özellikle asgari ücretle çalışan meslektaşlarının yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekmeyi hedefliyor.

Gazetecilerin talepleri arasında Basın İlan Kurumu'nun yerel gazetelere daha fazla destek verilmesi de yer alıyor.

Açıklamada, güvencesiz çalışma koşulları ve sansüre de vurgu yapan gazetecilere demokratik kitle örgütlerinin de destek vermesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN