TOKİ'den ev ve iş yeri alanlar dikkat! Bugün son gün: Geç kalan fazla fazla ödeyecek

TOKİ'den ev ve iş yeri alanlar dikkat! Bugün son gün: Geç kalan fazla fazla ödeyecek

TOKİ’nin indirim kampanyası için son şans! Kampanyadan yararlanmak isteyen son tarihi kaçırmasın! Geç kalan fazla fazla ödeyecek...

TOKİ’nin 2023 yılının temmuz ayından önce ev ve iş yeri satın alanlara sunduğu yüzde 25 indirim kampanyası, bugün sona erecek. Vatandaşların kampanyadan yararlanarak borçlarını daha avantajlı şartlarda kapatabilmeleri için başvuru süresi 18 Ekim 2024 itibarıyla son bulacak.

KISMİ ÖDEME İMKANIYLA AVANTAJLI İNDİRİM

TOKİ, borcunun tamamını kapatamayacak alıcılara da kampanyadan faydalanma şansı sunuyor. Borcun tamamını ödeyemeyenler, kalan borcun en az yüzde 25’i kadar peşin ödeme yaparak kısmi indirimden yararlanabilecek. Bu sayede konut ve iş yeri sahipleri, daha esnek ödeme seçenekleriyle borç yükünü hafifletebilecek.

KİMLER KAMPANYADAN YARARLANABİLİR?

İndirim kampanyasından faydalanmak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor:

  • Taksitlerin ödemesi 2023 Haziran ayı sonuna kadar başlamış olmalı.
  • Geriye dönük taksit borcu ve emlak vergisi borcu bulunmamalı.
  • Başvuru yapılan ayın taksit ödemesi eksiksiz tamamlanmış olmalı.
  • Ancak, taksit sayısı 12 ay veya daha az kalan alıcılar kampanyadan yararlanamayacak. Bu durumda olanların indirim fırsatından faydalanması mümkün olmayacak.

18 EKİM SON BAŞVURU TARİHİ

TOKİ’nin indirim kampanyasından yararlanmak isteyenlerin 23 Eylül – 18 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuru yapmaları gerekiyor. Bu tarihler dışında gerçekleştirilecek borç kapatmalarında yüzde 25 indirim uygulanmayacak.

Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, satış sözleşmesini imzaladıkları aracı bankalara başvurarak konut kredisi kullanma seçeneğinden de faydalanabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN