Bakan Tunç'tan yargı eleştirilerine sert yanıt: Youtuber olmuş gazeteciler önce geçmişlerine baksınlar

Bakan Tunç'tan yargı eleştirilerine sert yanıt: Youtuber olmuş gazeteciler önce geçmişlerine baksınlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk yargısının bağımsızlığına yönelik eleştirileri hedef aldı. Eleştirilerin kasıtlı olduğunu söyleyen Tunç, "Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, Türk yargısının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın. Bu ülkenin hakim ve savcıları, hukukun üstünlüğüne inanan, gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecek." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde gerçekleşen Adalet Sarayı'nın açılış törenine katılarak çeşitli açıklamalarda bulundu.

Tunç, Türk yargısının bağımsızlığına yönelik eleştirilerin kasıtlı olduğunu söyleyerek, "Bugün YouTuber olmuş gazeteciler, Türk yargısının bağımsız olup olmadığına ilişkin tartışma yapıyorlar. Siz önce geçmişinize bakın. Bu ülkenin hakim ve savcıları hukukun üstünlüğüne inanan, gecikmeyen adalet sisteminin tesisi için yoluna devam edecek. Bundan şüpheniz olmasın" dedi.

'HEDEFİMİZ MİLLETİ SUÇLUDAN KORUMAK'

2024-2028 yıllarını kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyu ile paylaşmasının ardından yasamayı gerektiren kanunları, ilk paketi, bütçeden önce Meclis'e göndermeyi planladıklarını belirten Tunç, "Toplumda beklenti oluşturan denetimli serbestlik, koşullu salıverme, tutuklama sebepleri gibi toplumsal huzuru bozmaya yönelik bazı cezalar ve tutuklama sebepleri gibi konularda çözüm üretecek önemli düzenlemeleri inşallah önümüzdeki süreç içerisinde hayata geçireceğiz. Hedefimiz, milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek" dedi.

Bakan Tunç, toplumun huzurunu sağlamaya yönelik olarak denetimli serbestlik, koşullu salıverme ve tutuklama sebepleri gibi konularda önemli düzenlemelerin yapılacağını belirtti. Tunç, "Hedefimiz, milleti suçludan korumak. Suç şebekeleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmek. Terörün her türlüsünün kökünü kazıyıncaya kadar milletçe birlik beraberlik içerisinde mücadele etmek" dedi.

'YARGI BAĞIMSIZLIĞI KONUSUNDA TEREDDÜDÜMÜZ OLAMAZ'

Yargı mensuplarının yılda yaklaşık 12 milyon dosyayla ilgilendiğine dikkat çeken Bakan Tunç, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığına ilişkin eleştirilerin haksız olduğunu dile getirdi. Yılda verilen kararlar arasında eleştirilen ve temyizde düzeltilen kararlar olabileceğini kabul eden Tunç, birkaç olumsuz örneğin genelleştirilerek yargı teşkilatının zan altında bırakılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Yargı mensuplarının büyük bir özveriyle çalıştığını belirten Tunç, yargı bağımsızlığına ve tarafsızlığına dair herhangi bir tereddütlerinin olmadığını vurguladı.

Bakan Tunç, 15 Temmuz darbe girişiminde hakim ve savcıların milletin yanında yer aldığını hatırlatarak, darbeciler hakkında hızlı bir şekilde yakalama kararları verildiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN