Dallar ürünleri taşımıyor, çiftçinin cebi parayla doluyor! Bunu eken asla pişman olmuyor, değeri altın gibi yükseliyor

Dallar ürünleri taşımıyor, çiftçinin cebi parayla doluyor! Bunu eken asla pişman olmuyor, değeri altın gibi yükseliyor

Siirt'in önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor dallar ürünleri taşıyamıyor. Yeni dönemde hasat verimi ile yüz güldürüyor üretici yeşil altın veriminden memnun kalıyor. Çiftçinin cebi bu yıl para ile dolup taşacak. İşte tüm detaylar…

Ülke ekonomisinin büyük bir çoğunluğu tarımdan gelirken üreticiler de yeni sezon hasadına hızlı bir başlangıç yaptı. Siirt fıstığında bu yıl verim yüksek görülürken üreticinin de yüzü gülüyor. Fıstık ağaçlarındaki yüksek verim ülke ekonomisine katkı sağlarken fiyatların da makul seviyede olması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

DALLAR ÜRÜNLERİ TAŞIYAMIYOR

Siirt fıstığında yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü. Türkiye'de önemli ürünler arasında yer alan Siirt fıstığı, dallardan dökülüyor. Bu yıl fıstıkta yüksek verim olduğunu belirten Çiftçi Selahattin Kayran, ''Bu senenin hasadına başladık. Hayırlı uğurlu olsun. Fıstık hasadımız, beklediğimizin biraz üstünde gidiyor.” dedi.

Siirt Fıstığı Doğa ve Kültür Festivali'nde Fıstık Hasadı Yapıldı - Mimarihaber

Fiyatların tam oturmadığını belirten Kayran, 10 yaşından sonra fıstıktan verim alındığını söyledi. Fıstık ağaçlarının 14 yaşında olduğunu ifade eden Kayran, “Yani yaklaşık 10 yaşından sonra bu fıstıktan verim alabiliyoruz. Şu an tam verim zamanıdır. İnşallah iyi gider, bizim gibi emeği olan bütün çiftçilerimize bereketli yıllar diliyorum. İnşallah kimse zarar etmez, iyi bir ürün alırlar'' sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN