Bursa’da deprem tatbikatı SMS'i: Panik yapmayın

Bursa’da deprem tatbikatı SMS'i: Panik yapmayın

Bugün, deprem riski altındaki Bursa kentinde büyük bir deprem tatbikatı gerçekleştiriliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tatbikat öncesi, vatandaşlara cep telefonlarına gönderilen bir uyarı mesajı ile bilgilendirme yapıldı. Mesajda, "Bugün gerçekleştirilecek deprem tatbikatı sırasında siren sesleri duyulacak ve acil durum araçları sahada olacaktır. Bu nedenle, halkımızın sakin kalmasını ve panik yapmamasını rica ediyoruz" şeklinde ifadelere yer verildi.

Bursa’da bugün büyük bir deprem tatbikatı gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından organize edilen bu tatbikat öncesinde vatandaşları SMS yoluyla bilgilendirdi ve gerekli uyarılarda bulundu.

'SİREN SESLERİ DUYULACAK'

Belediyenin vatandaşlara gönderdiği mesajda, 6 Haziran 2024 Perşembe günü, Afet ve Acil Durumlar Daire Başkanlığı tarafından Bursa genelinde acil durumlara hazırlık amacıyla kapsamlı bir deprem tatbikatı yapılacağı belirtildi. Mesajda, tatbikat sırasında siren seslerinin duyulacağı ve acil durum araçlarının sahada olacağı ifade edildi. Bu nedenle, halktan sakin kalmaları ve paniğe kapılmamaları rica edildi.

Belediye, tatbikatın önemine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

"Bu sebeple, halkımızın sakin kalmasını ve panik yapmamasını rica ediyoruz. Bu tatbikatın gerçek bir deprem yaşamamıza gerek kalmadan, sadece bir eğitim faaliyeti olarak kalmasını temenni eder, sağlıklı günler dileriz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN