Ankara yine bir ilke imza attı! Çöp diye atmayın oraya götürün indirimi kapın: %20’ye varan indirimli fırsat

Ankara yine bir ilke imza attı! Çöp diye atmayın oraya götürün indirimi kapın: %20’ye varan indirimli fırsat

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından tasarlanan proje kapsamında Ankara yine bir ilke imza attı. Artık o ürünleri çöp diye atmayın oraya götürün indirimi kapın. İşte detaylar…

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin tasarladığı “Tarım Kredi Sıfır Marketi” konsepti ile artık vatandaşlar, getirdikleri boş ambalajlarla indirimli alışveriş yaparken çevrenin korunmasına da katkı sağlamış olacak. Tarım Kredi Kooperatif Market Genel Müdürü Orhan Kozan, Ankara'nın Çankaya ilçesi Beytepe Mahallesi'nde açtıkları ilk "Tarım Kredi Sıfır Market"te AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. İşte anlattıkları ve indirimli fiyatla ürün alma yolları:

ankarada-tarim-kredi-sifir-market-3.jpg

FARKINDALIK PROJESİ

Bu projenin bir farkındalık projesi olduğuna dikkat çeken Kozan, marketin “sıfır atık” felsefesinin perakende satışta ne kadar kullanılabildiğini gösteren önemli bir çalışma olduğunu aktardı.

ankarada-tarim-kredi-sifir-market.jpg

Marketin ilk girişi itibari ile müşterilerin ambalaj atıkları konusunda bilgilendirildiğini söyleyen Kozan, "Müşterilerimiz biraz fedakarlık yaparak hem kendi bütçelerine hem ülkeye hem de çevreye çok büyük fayda sağlayacak. Vatandaşlar boş ambalajları buraya getirdiği takdirde hem ürünlere daha ucuza ulaşma imkanına sahip olacak hem de ambalajın doğaya zarar verdiğini açık şekilde görecek. Biz de söz konusu mağazalarla bu durumu müşterilerimize göstermek istedik." İfadelerine yer verdi.

Marketin konseptinde ambalajın büyük önemi olduğunu söyleyen Kozan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Raf ömürleri aynı olan açık ürün reyonlarımız var. Vatandaşlarımız kendi getirdiği ambalajların içine bu ürünleri koyuyor ve buradan tasarruf etme imkanı elde ediyor"

ankarada-tarim-kredi-sifir-market-2.jpg

YÜZDE 5-20 DAHA UYGUN

Kozan, "Çiğ süt, bakliyat, kuruyemiş, deterjan, sıvı sabun ve ayçiçeği yağı gibi ürünlerde vatandaşlarımız kendi getirdiği ambalajlarla alışveriş yapma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlar bu sayede yüzde 5 ila 20 arasında daha uygun fiyatla ürün almış oluyor. Bu da aslında şunu gösteriyor, vatandaşlarımız pek çok üründe ambalaja para veriyorlar" dedi.

ankarada-tarim-kredi-sifir-market-1.jpg

Markette ürünlerin otomatlardan da alınabildiğini bildiren Kozan, çiğ süt, ayçiçeği yağı ve sıvı deterjanlarda kendi ambalajını getiren vatandaşların bu makinelerden indirimli alışveriş yapma fırsatı bulabileceği bilgisini verdi.

Ayrıca markette atık şişeler için de bir otomat olduğuna dikkat çeken Kozan, buraya atılan şişe başına mağazadan yapılan alışverişlerde 50 kuruş indirim hakkı tanımlandığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN