Tıpta çığır açacak gelişme: İlk mekanik yapay kalp başarıyla nakledildi

Tıpta çığır açacak gelişme: İlk mekanik yapay kalp başarıyla nakledildi

ABD'nin Teksas eyaletinde, tamamen mekanik bir kalp ilk kez bir insana başarıyla nakledildi. Manyetik kaldırma teknolojisini kullanan yenilikçi yapay kalp, kalp nakli bekleyen hastaların hayatta kalma şansını büyük ölçüde artıracak.

ABD'nin Teksas eyaletinde, tıbbi bir devrim gerçekleşti. Tamamen mekanik bir kalp, 9 Temmuz'da 57 yaşında kalp yetmezliği olan bir hastaya başarıyla nakledildi. Hastanın durumu, 17 Temmuz'da uygun bir donör bulunana kadar stabil kaldı.

İKİ KARINCIĞIN YERİNİ ALIP KANI VÜCUDA POMPALIYOR

Teksas Kalp Enstitüsü ve Baylor St. Lukes Tıp Merkezi ile ortaklaşa çalışan BiVACOR’un (Teksas Kalp Enstitüsü ve Baylor St. Lukes Tıp Merkezi ile ortaklaşa) geliştirdiği bu "kapaksız yapay kalp", yüksek hızlı tren hatlarında kullanılan manyetik kaldırma (maglev) teknolojisini kullanarak çalışıyor. Bu yenilikçi cihaz, son dönem kalp yetmezliği olan bir hastanın her iki karıncığının yerini alarak kanın vücutta pompalanmasını sağlıyor.

HAYATTA KALMA ŞANSINI ARTIRIYOR

Kalp nakli olması gereken hastalar, uygun donör bulunana kadar yaklaşık olarak 3 yıl beklemek zorunda kalıyor. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen tam yapay kalp nakli, gerçek nakil öncesi hayatta kalma şansını önemli ölçüde artırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN