Japonlar neden zeki? sorusunun yanıtı! O besini tüketen Einsteinle yarışıyor! Türkiye’de bolca var ama değeri yok

Japonlar neden zeki? sorusunun yanıtı! O besini tüketen Einsteinle yarışıyor! Türkiye’de bolca var ama değeri yok

Japonların güçlü bir hafızaya sahip olmasının gizli sırrı o üründe yatıyor. Türkiye'de bol miktarda bulunuyor ama kimse değerini bilmiyor. Hafızanın güçlü olmasını sağlıyor vücudu dirençli tutuyor. Günde bir avuç tüketen Einstein ile yarışıyor. İşte güçlü hafızanın küçük sırrı…

Besin değeri oldukça yüksek olan kuru üzüm sağlık üzerinde de birçok olumlu etkiyi beraberinde getiriyor. Türkiye'de fazla üretilmesine rağmen tüketimi az olan kuru üzüm Asya ülkelerinde özellikle Japonya'da sık sık tüketilmektedir. Uzmanlar tarafından günde en az 1 avuç tüketilmesi tavsiye edilen kuru üzümü mucizevi faydalarını sizler için bir araya getirdik. İşte güçlü hafızanın küçük sırrı…

GÜÇLÜ BAĞIŞIKLIĞIN FORMÜLÜ

Düzenli olarak tüketilen kuru üzüm vücutlu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Özellikle kış aylarında solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu bir etki sağlayan kuru üzüm vücudu daha dinç tutmaktadır.

kuru-uzum.jpg

UNUTKANLIĞIN İLACI

Unutkanlık sorunlarına iyi geldiği bilinen kuru üzüm birçok olumlu faydayı da beraberinde getiriyor. Hafızanın güçlenmesi ve unutkanlığın azalması için düzenli olarak kuru üzüm tüketilmesi tavsiye ediliyor.

KANSERİN BAŞ DÜŞMANI

Kuru üzüm içerisinde yer alan antioksidanlar vücudu toksinlerden arındırırken Kanser hücrelerinin yayılmasını da engellemektedir. Sağlıksız bir beslenme düzenine sahip olan kişilerin özellikle kuru üzüm tüketmesi tavsiye ediliyor.

uzum-kurutmak.jpg

DEMİR EKSİKLİĞİNE ÇÖZÜM

Demir eksikliği bulunan kişilerin tüketmesi tavsiye edilen kuru üzüm, demir vitamini açısından oldukça zengin bir İçeriğe sahiptir. Demir eksikliği olan kişilerin günde 1-2 avuç kuru üzüm tüketmesi tavsiye ediliyor.

KANSIZLIĞA İYİ GELİYOR

Kuru üzüm içerisinde bulunan demir, bakır ve B vitamini kan oluşumunu sağlarken gerekli vitamin ve mineralleri de karşılamaktadır. Anemi hastalarının düzenli olarak kuru üzüm tüketmesi tavsiye edilir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER

İçerisinde bulunan lifler sayesinde Sindirim sistemini düzenleyen kuru üzüm, uzun süre tokluk hissi sağlamaktadır. Zayıflamak isteyen kişilerin ara öğün olarak tercih etmesi önerilmektedir.

kuru-uzum-1.jpg

ENERJİ SAĞLAR

Sabahları tüketilen kuru üzümün enerji sağladığı ve gün boyu daha zinde kalmanıza yardımcı olduğu bilinmektedir. Uzun süre tok tutma özelliği ile birlikte diyet yapanlar için de ideal bir seçenek oluyor.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Vücuttaki toksinleri atma özelliğine sahip olan kuru üzüm cilt sağlığına olumlu yönde etkilemektedir. Yaz aylarında güneşin ışınlarına fazla maruz kalan kişilerin cildini koruması için kuru üzüm tüketmesi tavsiye ediliyor. Aynı zamanda sivilce ve cilt problemlerini de azaltma etkisine sahiptir.

Ne kadar sağlıklı da olsa alerjisi bulunan ya da kronik hastalığı olan kişilerin mutlaka uzman doktora danışarak tüketmesi gerekmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN