Faydasını duyan aktara koşuyor! Aç karnına çiğneyince ne dert kalıyor ne tasa: Özellikle o hastalıklar için tavsiye ediliyor

Faydasını duyan aktara koşuyor! Aç karnına çiğneyince ne dert kalıyor ne tasa: Özellikle o hastalıklar için tavsiye ediliyor

Sağlıklı besinler arasında en çok tercih edilen bu besin faydaları ile duyanları şaşkına çeviriyor. Hele bir de aç karnına yiyince ne dert kalıyor ne de tasa. Özellikle de o hastalıklar için tavsiye ediliyor. İşte o mucizevi besin…

Sağlıklı beslenmek sağlıklı yaşamın en temel gereksinimidir. Bu kapsamda yediğimiz içtiğimiz her besinin vücudumuza iyi ya da kötü etkileri vardır. Bu kapsamda uzun ve sağlıklı yaşam isteyenlerin ilk adımı sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmektir. Hele ki bazı besinler vücuda ihtiyaç Duyduğu vitamin ve mineralleri sağlar. Bunun yanı sıra vücuda destek verirken bazı hastalıklara karşı önlem almaya yardımcı olur. Bu besinde onlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.

yeni-proje-1-003.jpg

AÇ KARNINA TÜKETİNCE ZIMBA GİBİ YAPIYOR

Çörek otu, genellikle hamur işlerinin üzerine aroma katması için kullanılan baharatlardan biridir. Çörek otu, Nigella sativa adlı Asya, Orta Doğu ve Akdeniz'e özgü çiçekli bir bitkidir. Çörek otu, zor iklimlerde ve koşullarda yetişebilir. Ayrıca siyah kimyon olarak adlandırılsa da kimyon ile ilişkisi yoktur. Biberli bir tada sahip olan çörek otu, Hint ve Orta Doğu mutfaklarında baharat olarak kullanılır.

yeni-proje-2-003.jpg

İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde vücudu adeta zımba gibi yapar. Öyle ki bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken kişilerin hastalıklara karşı dirençli olmasını sağlar.

yeni-proje-3-003.jpg

Bunun yanı sıra aç karnına çiğnenen çörek otu, metabolizmanın hızlanmasına yardım eder. Bu sayede kilo vermeye ve kilo kontrolünü sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN