Bunu yemek resmen intihar! Canan Karatay uyarmıştı, haklı çıktı: Vücudu içten içe çökertiyor

Bunu yemek resmen intihar! Canan Karatay uyarmıştı, haklı çıktı: Vücudu içten içe çökertiyor

Bunu yiyerek vücudunuza zarar veriyorsunuz, resmen intihar! Ünlü profesör Canan Karatay uyarmıştı, haklı çıktı! Vücudu içeriden çökertiyor...

Türkiye, yalnızca obezite değil, aynı zamanda aşırı şeker tüketimine bağlı sağlık sorunlarıyla da mücadele ediyor. 'Dünya Şeker Tüketimine Dikkat Haftası' kapsamında, Türk Böbrek Vakfı (TBV) Başkanı Timur Erk ve alanında uzman bilim insanları, şeker tüketiminin tehlikelerine dikkat çekerek kamuoyuna önemli uyarılarda bulundu.

TBV Başkanı Timur Erk, aşırı şeker tüketiminin ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirterek, “Şeker bağımlılık demektir, Türkiye şeker tüketimini azaltmak zorundadır. Bu konuda tüm kurumlara, özellikle halkımıza büyük görevler düşüyor. Nasıl ki tuz tüketimi azalttıysak acilen şeker tüketimini de azaltmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE YÜZDE 15 GİZLİ ŞEKER HASTASI

Rafine şeker nedir, nelerde var? Rafine şekerin zararları nelerdir? - Egzersiz Diyet Haberleri

İstanbul Üniversitesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ, Türkiye’de diyabet ve gizli şeker hastalığının oranlarına dikkat çekerek, “Türkiye’de insanların yüzde 15’inde diyabet yani şeker hastalığı var. Yüzde 15’inde de gizli şeker hastalığı var. Baktığımız zaman sosyal güvenlik kurumu harcamasının neredeyse yüzde 15’i, tek başına şeker hastalığı için harcanıyor ve bunlar çok yüksek rakamlar. Bir kavram daha var, o da kilo fazlalığı. Türkiye’deki insanların3’te 1’inde kilo fazlalığı var. Bunlar olağan üstü yüksek rakamlar” şeklinde konuştu.

SOFRA ŞEKERİ GEREKSİZ: 100 YIL YEMESENİZ BİLE VÜCUT ZARAR GÖRMEZ

Şeker yerine ne kullanılır? İşte tüm sağlıklı alternatifler

Prof. Dr. Karşıdağ, şekerin insan vücudu için zorunlu olmadığını vurgulayarak, “Yani 0’dan 100 yaşına kadar sofra şekeri yemesem benim hiçbir eksikliğim olmaz. Sofra şekeri meyve, su, süt, et, peynir gibi değil bunları yemezsek olmaz ama sofra şekerini yemezsek hiçbir eksiğimiz olmaz” dedi.

Şekerin tamamen hayatımızdan çıkarılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Karşıdağ, “Her şeyden evvel şekeri ortadan kaldırmalıyız. Bunu sakın meyvedeki şekerle karıştırmayın lütfen. Bunlar farklı kavramlardır. Her gün mutlaka üç avuç kadar meyve yemeliyiz. Burada ölçü herkesin kendi avucudur. Ama baklavadan veya fruktozla yapılan her şeyden uzak durmalıyız” diye ekledi.

Ünlü Kalp ve İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay da şekerden uzak durulması gerektiğinin altını defalarca çizerek uyarmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN