Cilt ve saç sağlığı için harikalar yaratan 5 bitki çayı! Bu çayların faydalarını öğrenince şok olacaksınız!

Cilt ve saç sağlığı için harikalar yaratan 5 bitki çayı! Bu çayların faydalarını öğrenince şok olacaksınız!

Sabahları bir fincan bitki çayı vücuda, cilde ve saça çeşitli faydalar sağlayabilir. Bitki çayında bulunan vitamin ve mineraller saçların güçlenmesine ve kırılmaların azalmasına yardımcı olur. O halde lafı daha fazla uzatmadan bu bitki çaylarını evde nasıl yapacağımızı ve bize nasıl yardımcı olduklarını öğrenelim.

Çayın dünyadaki en popüler içecek olduğu ve tüm doğru nedenlerle olduğu bir sır değil. İster sabah ister öğle yemeğinden sonra çay, çoğumuz için stres giderici olarak çalışır. Çok ihtiyaç duyulan rahatlamayı sağlamanın yanı sıra, çayın çeşitli sağlık yararları sağladığı da bilinmektedir.

Sabahları bir fincan bitki çayı vücuda iyi sindirim, detoksifikasyon ve tabii ki kilo vermeyi içeren bir dizi fayda sağlayabilir. Ayrıca bitki çayı cilt ve saç sağlığı için de harika bir içecek olarak kabul edilir. Bitki çayında bulunan antioksidanlar yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olur. Ayrıca serbest radikal hasarını önler ve vücuttaki hücrelerinizin yaşını eski haline getirerek cildinizin kusursuz ve daha genç görünmesini sağlarlar.

NANE ÇAYI

Nanede bulunan anti-inflamatuar özellikler, aknenin neden olduğu kızarıklığın azaltılmasına yardımcı olabilir ve antiseptik özellikler, gözenekleri tıkayabilecek bakteri oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Ayrıca, nane ayrıca saç derinizi uyarır ve dolaşımı teşvik ederek ve iyileştirerek saç büyümesine yardımcı olur.

1-008.jpg

KARAHİNDİBA ÇAYI

Karahindiba çayı saç ve cilt sağlığı için harika bir seçenek olarak kabul edilir. Bu bitki çayı, yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olan ve aynı zamanda onu detoksifiye eden antioksidanlar açısından zengindir. Saçlar için bu çaydaki demir, magnezyum, fosfor, potasyum, biyotin ve kalsiyum, bukleleri güçlendirir ve sağlıklı saç büyümesini destekler.

YEŞİL ÇAY

Yeşil çayın artık her evde temel gıda maddesi olduğu gerçeği inkar edilemez ve neden olmasın?! Çok sayıda sağlık yararı ile yüklü olan yeşil çay, mükemmel bir antioksidan kaynağı olan kamelya sinensis olarak bilinen bir çalıdan elde edilir. Bu çay, toksinlerin ciltten atılmasına yardımcı olur ve ince çizgileri ve kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Ayrıca bu çaydaki tanen saçınızı parlak hale getirebilir ve kuru saç derisi problemlerini azaltmaya yardımcı olabilir.

2-006.jpg

GÜL ÇAYI

Çok güzel kokuyor. Gül çayı, cildinizdeki kırışıklıklar, ince çizgiler ve donukluk gibi erken yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olabilir. Ayrıca A, B3, C ve E Vitaminleri ile gül çayı saç büyümesini teşvik etmeye ve saç derinizi sağlıklı hale getirmeye yardımcı olur.

HİBİSKUS ÇAYI

Bu çiçek yüzyıllardır vücut sağlığı, cilt ve saç için ortak bir temel bileşen olarak kullanılmıştır. Nedenini hiç merak ettiniz mi? Çünkü bu çiçek vücuttaki su tüketimini artırır ve aynı zamanda detoks için mükemmel bir kaynak olarak kabul edilir. Pul pul, kuru ve kaşıntılı cilt sorunlarını azaltan nemlendirici özellikler içerir. Ayrıca amino asitlerle dolu ebegümeci çayı sağlıklı saç büyümesi için de bilinir. Saç büyümesine yardımcı olan kolajen içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN