Brokolinin hiç bilinmeyen bu faydalarını öğrenen yok artık daha neler diyor! Öğrenenler kilo kilo brokoli alıyor

Brokolinin hiç bilinmeyen bu faydalarını öğrenen yok artık daha neler diyor! Öğrenenler kilo kilo brokoli alıyor

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen brokoli, birçok kişinin yüzünü buruşturmasına neden oluyor. Fakat doğru tariflerde kullanıldığında lezzetine de doyum olmuyor. Kış aylarında haftada en az bir kez tüketilmesi öneriliyor. İşte brokolinin faydaları...

Brokoli, onlarca besin açısından zengin, doyurucu ve lezzetli bir sebze olarak bilinir. Herhangi bir sebzenin en besleyici yumruğunu paketlediği söylenir. Diyetimize yeşil sebzeleri dahil etmeyi düşündüğümüzde, brokoli aklımıza gelen ilk sebzelerden biridir. Lahana ailesinden gelen brokoli, yenilebilir yeşil bir bitki olarak kategorize edilebilir.


BROKOLİNİN FAYDALARI

1453538.webp

- KALP SAĞLIĞI

Brokolideki izotiyosiyanatlardan (ITC'ler) biri olan sülforafanın anti-enflamatuar özellikleri, kronik kan şekeri problemlerinden kaynaklanan iltihaplanmanın neden olabileceği kan damarı astarlarındaki hasarın bir kısmını önleyebilir (hatta tersine çevirebilir). Brokoli, vücuttaki kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan lifler, yağ asitleri ve vitaminler içerdiğinden kalp sağlığı için mükemmeldir. Bu aynı zamanda kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, dolayısıyla sağlıklı bir kalbe yol açar. Brokoli, kan damarlarının zarar görmesini de önlemeye yardımcı olur.


- DİYET YARDIMI

Brokoli iyi bir karbonhidrattır ve sindirime yardımcı olan, kabızlığı önleyen, düşük kan şekerini koruyan ve aşırı yemeyi frenleyen lif bakımından yüksektir. Bununla birlikte brokoli, lif bakımından zengin olduğu için kilo vermek için de harikadır. Salatalarınıza dahil etmek ve her gün beş renkli sebzelerinizi tamamlamak için ideal bir yeşil sebzedir. Buna ek olarak, brokoli ayrıca protein içerir, bu da onu başka türlü protein ihtiyacını karşılayamayan vejeteryanlar için uygun hale getirir.

-DETOKSİFİKASYON İÇİN HARİKADIR

Brokoli lif açısından zengin olduğundan, sindirim sistemi yoluyla toksinlerden kurtulmaya yardımcı olabilir. Bunun dışında brokoli, vücudun genel olarak detoksifikasyonuna yardımcı olan antioksidanlarla da doludur. Brokoi, vücudun detoks sürecine yardımcı olan özel bitkisel besinler içerir. Bu, vücudun istenmeyen kirletici maddelerden kurtulduğu anlamına gelir. Brokoli ayrıca genetik düzeyde detoks sürecine yardımcı olan izotiyosiyanatlar içerir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN