Kredi kartına taksit yapanlara kötü haber: Artık bu kadar taksit yapabilirler

Kredi kartına taksit yapanlara kötü haber: Artık bu kadar taksit yapabilirler

Ekonomist Barış Soydan’dan Kredi Kartı Taksitleri Üzerine Çarpıcı Açıklama. Taksit sayısı düşürüldü mü?

Ekonomist Barış Soydan, kredi kartlarında taksit sayısına ilişkin önemli bir iddiada bulundu. Soydan, yüksek enflasyonun etkisiyle satın alma gücünü kaybeden vatandaşların kredi kartlarına yöneldiğini belirterek, kredi kartı taksit sayılarının sınırlandırıldığını öne sürdü.

“Talebi Daha da Baskılamaya Devam”

Soydan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Talebi daha da baskılamaya devam: En büyük özel bankalardan birinin şirket kartlarına taksiti dün itibariyle kaldırdığı, bireysel kartlarda taksit sayısını 2 ile sınırlandırdığı ve toptan taksit marka tanımlı firmaların hiç bir şekilde taksit yapamayacağı haberleri geliyor,” ifadelerine yer verdi.

Kredi Kartı Kullanımı Yüksek Seviyede

Faiz oranlarındaki artışa rağmen kredi kartı kullanımı yüksek seviyelerde kalmaya devam ediyor. Bu durum, yüksek enflasyon karşısında vatandaşların satın alma güçlerini koruma çabası olarak yorumlanıyor. Ancak, Soydan’ın iddiasına göre, bankalar bu duruma karşı önlem alarak taksit sayılarında ciddi kısıtlamalara gitmiş durumda.

Ekonomi Yönetimine Mesaj

Soydan’ın açıklamaları, ekonomi yönetimine yönelik bir uyarı niteliği taşıyor. Yüksek enflasyon ve artan faiz oranları karşısında vatandaşların finansal sıkıntılarının daha da derinleşmemesi için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN