Tarihi zirve! Gram altın rekora koşuyor

Tarihi zirve! Gram altın rekora koşuyor

Avrupa Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi kararı ve ABD'de enflasyonun düşmesiyle birlikte, yatırımcılar güvenli liman olarak görülen altına akın etti. Altındaki bu yükselişin etkisi Türkiye'ye de yansıdı. Gram altın da yukarı yönlü hareketini sürdürerek 2.827 TL'ye yükselerek rekor kırdı.

Avrupa Merkez Bankası'nın sürpriz faiz indirimi kararı ve ABD'de enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesiyle birlikte, yatırımcılar Fed'in de önümüzdeki dönemde faiz indirimine gideceği beklentisine kapıldı. Bu gelişmeler, güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırarak fiyatları tarihi zirvelere taşıdı.

Altındaki bu yükselişin etkisi Türkiye'ye de yansıdı. Gram altın da yukarı yönlü hareketini sürdürerek 2.827 TL ile rekor kırdı.

GÜNCEL ALTIN SATIŞ FİYATLARI

* Gram altın satış fiyatı: 2.827,03 TL

* Çeyrek altın satış fiyatı: 4.658,00 TL

* Yarım altın satış fiyatı: 9.310,00 TL

* Tam altın satış fiyatı: 18.466,39 TL

* Cumhuriyet altını satış fiyatı: 18.554,00 TL

* Gremse altın satış fiyatı: 46.307,58 TL

* Ons altın satış fiyatı: 2.586,12 dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN