ABD'de tıbbi skandal: Dalak yerine karaciğernini alındığı iddia edilen hasta öldü

ABD'de tıbbi skandal: Dalak yerine karaciğernini alındığı iddia edilen hasta öldü

Florida'da 70 yaşındaki bir hastanın ameliyat sırasında dalak yerine karaciğerinin alınması nedeniyle hayatını kaybettiği iddia edildi. Geçmiş yıllarda benzer bir hatası daha ortaya çıkan doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan akılalmaz tıbbi hata, 70 yaşındaki William Bryan'ın hayatına mal oldu.

Avukatının yaptığı açıklamaya göre, Bryan'ın ameliyatı sırasında doktor Thomas Shaknovsky’nin yanlış organı alması, hastanın ölümüne neden oldu. Ağustos ayında Bryan’ın dalağındaki sorun nedeniyle ameliyat önerilmişti. Avukat, hastanın ilk başta bu fikre sıcak bakmadığını ancak daha sonrasında doktorlar tarafından ikna edildiğini dile getirdi.

Avukat, doktorun "kapalı dalak ameliyatı" olarak adlandırılan "laparoskopik splenektomi" yöntemiyle 21 Ağustos'ta ameliyatı yaptığı ancak operasyon sırasında William'ın dalağı yerine karaciğerini aldığını öne sürdü.

OLAY İLK DEĞİL İDDİASI

Doktorun 2023'teki bir ameliyatta da başka bir hastanın böbrek üstü bezinden parça almak yerine pankreasından parça aldığı ve bu olayın gizlice çözüldüğü öne sürüldü.

Hastane yetkilileri, iddialar üzerine soruşturma başlattıklarını bildirdi. Bryan ailesi ise sorumluluğu olan doktorun görevden alınmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN