Otellerde her şey dahil dönemi bitiyor, yeni uygulama başlıyor! Tatile gitmeyi düşünenlere sürpriz olabilir

Otellerde her şey dahil dönemi bitiyor, yeni uygulama başlıyor! Tatile gitmeyi düşünenlere sürpriz olabilir

Türkiye turizmde büyük bir yeniliğe gidiyor. Bu kapsamda, otellerde her şey dahil dönemi bitiyor, yeni uygulama başlıyor. İşte, Türkiye’nin turizmdeki yeni sisteminin detayları…

Türkiye, uzun yıllardır uyguladığı "her şey dahil" sisteminden radikal bir değişime giderek turizm sektöründe büyük bir dönüşüm başlatıyor. 2028 yılında 80 milyon nitelikli turist hedefleyen Türkiye, bu hedefe ulaşmak için çeşitli stratejiler geliştirdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, gastronomi, kültür ve sağlık turizmini öne çıkaran bu yeni stratejilerle, ülkenin turizm cazibesini artırmayı planlıyor.

GASTRONOMİ, KÜLTÜR ve SAĞLIK TURİZMİ ÖNE ÇIKIYOR

Yeni dönemde Türkiye'nin turizm stratejisi, gastronomi, kültür ve sağlık turizmi alanlarına daha fazla ağırlık verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, turistleri otel dışına çekmek amacıyla gece müzeciliği uygulamasını başlattı. Bu strateji, özellikle sahil bölgelerinde turistlerin gündüz sıcağında otellerde kalmalarını önlemeyi ve şehir merkezlerini geceleri daha cazip hale getirmeyi hedefliyor.

turkiye-turizmde-her-sey-dahil-donemini-kapatiyor-1.jpg

YEREL RESTORANLARLA İŞBİRLİĞİ ARTIYOR

Türkiye, turizmdeki değişimle birlikte yerel restoranlarla güçlü bir işbirliği kurmayı planlıyor. Bu model sayesinde turistler, akşamları otel dışına çıkarılarak şehir merkezlerinde gezdirilecek ve ardından anlaşmalı restoranlarda yerel lezzetler tatmaları sağlanacak. Bu işbirliği hem yerel esnafın daha fazla iş yapmasını hem de rakip ülkelerle fiyat konusunda rekabet avantajı sağlamayı amaçlıyor.

turkiye-turizmde-her-sey-dahil-donemini-kapatiyor-2.jpg

NİTELİKLİ YATIRIMLARLA TÜRKİYE’Yİ TURİZMİN CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ

Anze Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Korkutata, şirketlerinin son yıllarda hastane, müze, ticaret merkezi, konut ve enerji gibi birçok projede yer aldığını belirtti. Korkutata, yeni dönemde de nitelikli turizm tesisleri inşa ederek, Türkiye'yi dünya turizminin cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Ayrıca, sağlık, gastronomi ve kültür turizmi odaklı yeni turizm konseptleri geliştireceklerini vurguladı.

Türkiye'nin turizmdeki bu radikal değişim, hem ülkenin turistik cazibesini artırmayı hem de nitelikli turist sayısını hedeflenen 80 milyona ulaştırmayı amaçlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN