Titian'ın kayıp tablosu açık artırmada

Titian'ın kayıp tablosu açık artırmada

Titiano Vecellio olarak da bilinen Titian'ın 16. yüzyılın başlarında resmettiği "Mısır'a Kaçışta Dinlenme" adlı tablosu, 27 Haziran 2024'te Londra'daki Christie's Müzayede Evi'nde 15 ila 25 milyon İngiliz sterlini arasında bir fiyata açık artırmaya çıkacak.

Dünyaca ünlü Christie's Müzayede Evi, bugün heyecan verici bir duyuru yaptı. Tiziano Vecellio, ya da bilinen adıyla Titian, tarafından 16. yüzyılın başlarında resmedilen ve 1995 yılında çalınan "Mısır'a Kaçışta Dinlenme" adlı eser, 2 Temmuz 2024'te açık artırmaya çıkacak.

Titian'ın 20'li yaşlarının başında yarattığı bu ikonik tablo, Rönesans sanatının en önemli eserlerinden biri olarak kabul edilir. Eser, İncil'de yer alan Meryem Ana, Hz. Yusuf ve bebek İsa'nın Mısır'a kaçışını tasvir ediyor. Titian'ın ustalıklı fırça darbeleri ve canlı renk kullanımıyla öne çıkan eser, Rönesans sanatının en güzel örneklerinden biri olarak kabul edilir.

Tablo, 1995 yılında Belçika'nın Brüksel kentindeki bir galeriden çalınmış ve 7 yıl boyunca kayıp kalmıştı. 2002 yılında ise Londra'da bir otobüs durağının yakınında tesadüfen bir poşette bulundu. Yeniden keşfedilmesinin ardından tablo, kapsamlı bir restorasyondan geçti ve özgünlüğünün doğrulanması için detaylı incelemelere alındı.

15 İLA 25 MİLYON İNGİLİZ STERLİNİ ARASINDA BİR FİYATA SATILACAK

Uzmanlar, tablonun açık artırmada 15 ila 25 milyon İngiliz sterlini arasında bir fiyata satılmasını bekliyor. Bu fiyat, eserin rekor satış fiyatını önemli ölçüde aşması bekleniyor. Eserin yeni sahibi, sanat tarihi için büyük önem taşıyan bu Rönesans başyapıtına sahip olma şansına sahip olacak.

Venedik Okulu'nun en önemli temsilcilerinden biri olan Titian, portreleri, mitolojik ve dini sahneleri ile tanınıyor. Batı sanatının en etkili ressamlarından biri olarak kabul edilen Titian, eserleriyle sonraki nesil sanatçılara ilham kaynağı olmuştur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN