Bakan Yerlikaya: 'Kayseri' paylaşımları hakkında 63 hesap için soruşturma başlatıldı

Bakan Yerlikaya: 'Kayseri' paylaşımları hakkında 63 hesap için soruşturma başlatıldı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada 'Kayseri' etiketiyle yapılan paylaşımlarla ilgili önemli bir adım attı. Yerlikaya, bu paylaşımları gerçekleştiren 63 hesap hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu hesapların incelenmesinin devam ettiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada 'Kayseri' etiketiyle yapılan paylaşımlarla ilgili olarak 63 hesap hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Söz konusu hesapların incelenmesi devam ediyor.

Bakan Yerlikaya, Kayseri'de meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı.

"30 Haziran 2024 akşamı Kayseri’de meydana gelen olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldı," diyen Bakan Yerlikaya, "Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37’sinin BOT; paylaşımların yüzde 68’inin ise provakatif amaçlı ve negatif olduğu tespit edildi."

63 HESAP İÇİN SORUŞTURMA BAŞLATILDI

"Bunların 10’u savcılığa sevk edildi; diğerlerinin işlemleri devam ediyor," diyen Yerlikaya, "Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provakatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN