Arter’den çok sesliliğin sanatsal seyri

Arter’den çok sesliliğin sanatsal seyri

Arter'in yeni sergisi "Glossolalala", Johanna Gustafsson Fürst'ün iki heykel serisi ile Dilek Winchester'ın bir video serisini ve metin temelli iki yerleştirmesini bir araya getiriyor. Selen Ansen'in küratörlüğünü üstlendiği sergi, sanatçıların dil meselesi etrafında kurguladıkları eserleri karşılaştırıyor ve müzakere ediyor. Sergi, 6 Mart'tan itibaren Arter'in 1. kat galerisinde ziyaret edilebilir.

Arter’in ‘Glossolalala’ adlı yeni sergisi, Johanna Gustafsson Fürst’ün iki heykel serisi ile Dilek Winchester’ın bir video serisini ve metin temelli iki yerleştirmesini bir araya getiriyor.

Küratörlüğünü Selen Ansen’in üstlendiği sergi, iki sanatçının farklı mecraları kullanarak farklı yerlerde ürettikleri eserleri karşılaşma ve müzakere yollarıyla aynı zeminde buluşturuyor.

Tekil sanatsal pratiklerle ortak bir deneyim alanı yaratmanın ve çok sesli birliktelikler inşa etmenin imkânlarını irdeleyen sergisi, sanatçıların dil meselesi etrafında kurguladıkları ve dili ses, yazı, beden ve mekânla ilişkilendiren yapıtlarından oluşuyor.

Dil içerisinde dil ötesini üretme ve dilsel olanı mekânsallaştırma fikirlerinden yola çıkan ‘Glossolalala’, 6 Mart’tan itibaren Arter’in 1. kat galerisinde ziyaret edilebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN