Suyu az verimi ise çok! Eskişehir’de alternatif ürün hasadı: Bu köyde hem yüksek kalite hem de yüksek verim var

Suyu az verimi ise çok! Eskişehir’de alternatif ürün hasadı: Bu köyde hem yüksek kalite hem de  yüksek verim var

Bu ürünün suyu az verimi ise çok. Eskişehir’de çiftçi tarafından alternatif olarak ekilen ürün de hasat zamanı gelirken, çiftçilerin verim beklentisi de epey yüksek. İşte, emek ve heyecan dolu hasadın detayları…

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine bağlı Gündüzler Mahallesi'nde, ayçiçeği üretimi tüm hızıyla devam ediyor. Çiftçiler, hasat için umutlu bir bekleyiş içinde. Mısıra göre daha az su tüketen ayçiçeği, bölgenin alternatif tarım ürünü olarak öne çıkıyor.

ÇİFTÇİLERİN UMUTLU BEKLEYİŞİ

Gündüzler Mahallesi'nde çiftçilik yapan Harun Esenoğlu, bu yıl çerezlik ayçiçeğinden 400-450 kilogram arasında bir verim beklediğini ifade etti. Fiyat beklentilerinin ise 75-78 bin lira arasında olduğunu belirten Esenoğlu, aksi takdirde zarar edeceklerini vurguladı. "Ekiminden hasadına kadar büyük bir özenle çalışıyoruz. Sulama ve gübreleme konusunda titiz davranıyoruz," diyerek, mahsullere gösterdikleri özeni dile getirdi.

eskisehirde-aycicegi-hasadi-1.jpg

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, bölgede sulu tarım arazilerinde mısır üretiminin yaygın olduğunu, ancak su tüketiminin daha az olması nedeniyle ayçiçeği üretiminin de tercih edildiğini belirtti. Gümüş, özellikle çerezlik ayçiçeğinin bölgede ağırlıklı olarak üretildiğini ifade etti.

KALİTELİ ÜRÜN İÇİN YOĞUN BAKIM

Esenoğlu, hasattan umutlu olduklarını dile getirerek, tarım alanlarında yaptıkları yoğun bakım sayesinde birinci sınıf ürünler elde ettiklerini belirtti. "Bakımını iyi yapmadığımızda verim düşer, bu da zarar anlamına gelir. Biz, köyümüzde yüksek kaliteli mahsuller yetiştirmeye çalışıyoruz," dedi.

eskisehirde-aycicegi-hasadi-2.jpg

Eskişehir'deki ayçiçeği hasadı, bölge çiftçileri için büyük bir umut kaynağı olurken, sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla kaliteli ürün elde etme hedefi de devam ediyor. Çiftçilerin bu çabaları, hem yerel ekonomiye hem de sağlıklı gıda üretimine katkıda bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN