İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak, kaç derece? İşte İstanbul için 15 günlük hava durumu

İstanbul'da bu hafta hava nasıl olacak, kaç derece? İşte İstanbul için 15 günlük hava durumu

İstanbul'da bugün hava kaç derece? İstanbul'da bu hafta hava nasıl? İstanbul hava durumu tahminlerini haberimizde aktardık. 16 milyon nüfuslu 'megakent' İstanbul'da hafta sonu sona eren sokağa çıkma yasağının ardından vatandaşlar haftaya yağmurla başladı. Peki, İstanbul bugün hava nasıl? İstanbul kaç derece? İşte İstanbul günlük, haftalık hava durumu...

'İstanbul'da bu hafta hava kaç derece?', 'İstanbul'da bugün hava nasıl?' sorularının yanıtları internette araştırılıyor. Haftaya sağanak yağışla başlayan İstanbullular, hava sıcaklıklarının da düşmesiyle şaşkınlık yaşadı. 'İstanbul için son hava durumu tahmini nedir?' sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Mayıs ayı mevsim normallerinin 3-4 derece altında seyreden hava durumunun önümüzdeki günlerde boyunca nasıl seyredeceği merak konusu oldu. Peki, 'İstanbul'da bu hafta hava nasıl?', 'İstanbul günlük, haftalık hava durumu tahmini' detaylarını KARAR.com okurları için derledik...

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA NASIL?

Mayıs ayında görülecek gök gürültülü sağanakların ısınmayla birlikte genellikle öğle saatlerinden sonra meydana geleceği ve zaman zaman şiddetli olacağı öngörülüyor. Bu nedenle Meteorolojinin yayınlayacağı uyarılara dikkat edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması can ve mal güvenliği açısından önem taşıyor.

İstanbul'da havanın 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü yağmurlu olacağı öngörülüyor. 5 Mayıs 2020 Salı günü ara verecek yağışların çarşamba gününden itibaren tekrar başlaması ve hafta sonuna kadar etkisini göstermesi bekleniyor. Rüzgarın güneybatı yönlerden eseceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'daki sağanak ve gök gürültülü sağanağın, bu akşam saatlerine kadar kuvvetli olacağı ve metrekareye 25-50 kilogram yağış bırakacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım riski, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL'DA BU HAFTA HAVA KAÇ DERECE?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre İstanbul'da 4-9 Mayıs 2020 tarihleri arasında hava sıcaklıklarının en yüksek 20-22 derece, en düşük 11-13 derece dolaylarında seyretmesi bekleniyor.

İSTANBUL 15 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Megakent İstanbul'da 4-18 Mayıs 2020 tarihleri arasında beklenen hava durumu şu şekilde:

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

5 MAYIS 2020 SALI GÜNÜ

6 MAYIS 2020 ÇARŞAMBA GÜNÜ

7 MAYIS 2020 PERŞEMBE GÜNÜ

8 MAYIS 2020 CUMA GÜNÜ

8 MAYIS 2020 CUMA GÜNÜ

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN