Uyumadan önce dereotu yiyin, o sorunu kökten çözün

Uyumadan önce dereotu yiyin, o sorunu kökten çözün

Gece uyumadan önce dereotu yediğinizde ne olacağını biliyor musunuz? Yoğun bir iş gününün ardından bütün stres ve yorgunluğunuz vücudunuzda birikirken yediğiniz dereotunun vücudunuz üzerindeki mucizevi etkisine inanamayacaksınız. Gece yastığa başınızı koymadan tüketin sabah zımba gibi uyanın. İşte dereotunun mucizevi gece etkisi…

HİLAL NAS

Günün bütün yorgunluğu ve stresi vücudunuzda birikirken bunların etkisi de doğal olarak uyku sisteminizi etkiliyor. Gece yatağa yattığında bir türlü uyuyamıyorum diyorsanız hemen hemen her evde bulunan mucizevi ürün dereotundan yararlanın. Duyan etkisine tüketen ise şifasına inanamıyor. İşte dereotunun mucizevi gece etkisi…

derotu.jpg

Uyku problemleri günümüzde birçok insanın ortak sorunudur. Uykusuzluk, stres, yorgunluk ve çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Neyse ki, doğanın bize sunduğu bazı bitkiler uyku kalitemizi artırmaya yardımcı olabilir. Dereotu da bu bitkilerden biridir.

DEREOTU NEDEN FAYDALIDIR?

Dereotu, B vitamini ve magnezyum gibi uykuya yardımcı besin maddeleri açısından zengindir. İçerdiği uçucu yağlar sayesinde sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahiptir. Bu özellikler sayesinde uykuya dalma süresini kısaltmaya ve uyku kalitesini artırmaya yardımcı olur.

DEREOTU NASIL TÜKETİLMELİ?

Uyumadan önce bir bardak dereotu çayı veya bir kase yoğurtla dereotu tüketmek uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir. Dereotu salatalarda ve yemeklerde de kullanılabilir.

dereotu-faydalari.jpg

DEREOTU DIŞINDA UYKU KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

  • Yatmadan önce kafein ve alkolden uzak durmak
  • Düzenli egzersiz yapmak
  • Yatmadan önce elektronik cihazlardan uzak durmak
  • Yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olmak

dereotu-nasil-tuketilir.jpg

DEREOTU İLE İLGİLİ BAZI ÖNEMLİ BİLGİLER:

  • Dereotu genel olarak güvenli bir bitkidir.
  • Hamileler ve emziren kadınlar dereotu tüketmeden önce doktorlarına danışmalıdır.
  • Dereotu bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
  • Uyku problemleri yaşıyorsanız, dereotu doğal bir çözüm olarak deneyebilirsiniz. Dereotu çayı veya yoğurtla dereotu tüketmek uykuya dalmanızı kolaylaştırabilir ve uyku kalitenizi artırabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN