Tuvalet kadar pis çıktı! AVM'lerde kullanılıyor ama mikrop yuvasıymış: Tüm bakteriyi elinize yapıştırıyor

Tuvalet kadar pis çıktı! AVM'lerde kullanılıyor ama mikrop yuvasıymış: Tüm bakteriyi elinize yapıştırıyor

Tuvalet kadar pis çıktı! Alışveriş merkezlerinde kullanılıyor ama meğer mikrop yuvasıymış! Tüm bakteriyi elinize yapıştırıyor...

Son zamanlarda alışveriş merkezlerinde sıkça kullanılan el kurutucuları, aslında bir mikrop yuvası olabilir. Klinik Kardiyolog Doç. Dr. Muhammed Keskin'in açıklamalarına göre, bu cihazlar üzerindeki araştırmalar mikropların ciddi bir şekilde yayıldığını ortaya koyuyor.

60 KAT DAHA FAZLA BAKTERİ

Havalı el kurutucularının tehlikesini gösteren TikTok videosu viral oldu... - CHIP Online

Ülkemizde son 20 yılda yaygınlaşan el kurutucuları, özellikle alışveriş merkezlerinde ve dinlenme tesislerinde sıkça kullanılıyor. Ancak yapılan araştırmalara göre, bu cihazlar içerisindeki filtreler olsa da ortamdaki bakterilerin büyük bir kısmını ısıtarak elinize üflüyorlar. Doç. Dr. Muhammed Keskin'in ifadelerine göre, 2021 ve 2018 yıllarında yapılan çalışmalar elini yıkadıktan sonra el kurutucuları ve peçete kullananların karşılaştırıldığını ortaya koyuyor. El kurutucularını kullananlarda, peçete kullananlara göre 60 kat daha fazla bakteri bulunmuş.

El kurutma makinelerinde gizlenen tehlikeli bakteriler

Doç. Dr. Muhammed Keskin, "Elinizi yıkadığınız zannediyorsunuz ama el kurutucuları ortamda bulunan havayı çekip sizin elinize üflüyor. O an ortamda bulunan özellikle Ecoli, Salmonella gibi dışkı maddeleri. Çünkü bunlar tuvalet ortamında bulunan cihazlar istediği kadar tuvaletten uzak olsun, ortamdaki havayı vakumlayıp ısıtıp geri size verdiği için ciddi bir şekilde dışkı maddeleri elinize bulaşmış oluyor" ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN