BoJ faizi sabit tuttu

BoJ faizi sabit tuttu

Japonya Merkez Bankası (BoJ), iki günlük para politikası toplantısının ardından faiz oranını yüzde 0,25'te sabit bıraktı.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), iki günlük para politikası toplantısının ardından faiz oranını yüzde 0,25 seviyesinde sabit tutma kararı aldı. Oy birliğiyle alınan bu kararla, Japonya ekonomisindeki toparlanmanın sürdüğüne dikkat çekildi. Özellikle ithalat fiyatlarındaki gerilemeyle enflasyonist baskıların bir miktar hafiflediği vurgulandı.

Açıklamada, Japonya ekonomisinin potansiyelinin üzerinde büyümeye devam edeceği tahmin edilirken, hem yurt içi hem de yurt dışındaki ekonomik belirsizliklerin önemli riskler olarak görüldüğü kaydedildi. Döviz kuru gelişmelerinin de fiyatlar üzerinde daha fazla etki yaratacağı öngörülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN