Sivrisinek ısırıklarına aman dikkat! Bu ürünleri sakın sürmeyin: Uzman isim uyardı

Sivrisinek ısırıklarına aman dikkat! Bu ürünleri sakın sürmeyin: Uzman isim uyardı

Yaz aylarında herkesin baş belası sivrisinekler insanların kanına emiyor. Yaz aylarında sivrisinek ısırıklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten Dermatolog Havva Hilal Ayvaz Çelik, herkese uyardı. Kaşınıyor diyerek sürdüğünüz o ürünleri sakın tenimize değdirmeyin. İşte sivrisinek ısırıklarına sürülmemesi gereken ürünler…

Sıcakların gelmesi ile birlikte sivrisineklerde ortalıkta dolaşmaya başladı. Geceleri bir anda beliren sineklere karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten uzmanlar sivrisinek ısırıklarına karşı da uyarılarda bulundu. Medical Park Pendik Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik kaşıntı için vatandaşların sürdüğü ürünlerin enfeksiyonlara neden olabileceğini belirtti.

KAŞINTILARA BUNLARI SÜRMEYİN

Sinek ısırıklarına karşı çelik, yoğurt, soğan ve bal gibi gıda maddelerinin sürüldüğünü ifade eden uzman isim, kesinlikle sürülmemesi gerektiğini söyledi. Bu tür uygulamaların alerjik reaksiyonlara ve bakteriyel enfeksiyonlara neden olabileceğini belirten Çelik, sivrisinek ısırıklarının çoğunlukla zararsız olduğunu birkaç gün içerisinde geçtiğini aktardı. Sivrisinek ısırığı sonrasında ateş, titreme ve kramplar gibi belirtiler olması durumunda acilen doktora başvurulması gerektiği vurgulandı.

Sivrisinek ısırığına karşı 5 doğal çözüm

HEMEN HASTANEYE BAŞVURUN

Bünyeden bünyeye değişiklik gösteren alerjik reaksiyonlara karşı uyarılarda bulunan uzman isimler nefes darlığı gibi ciddi reaksiyonların görülebileceğine de değindi. Bu tür durumlarda acil servise başvurulması gerektiğini belirten uzman isim, alınabilecek önlemleri de söyledi.

Sivrisinek ısırıklarında doğru bilinen yanlışlar: Sakın sinek ısırığına bunu sürmeyin! - Haber 7 SAĞLIK

SİNEK ISIRIKLARINA NE YAPILIR?

Bir ekmek tarafından ısırıldıysa uygulayabileceği belli başlı yöntemler yer almaktadır. Bunların başında soğuk uygulama, sabunlu veya sirkeli su ile yıkamak, aloe vera içerikli veya antihistaminik kremler kullanılabilir. Kaşıntının fazla olması durumunda ise antihistaminik haplar veya iğnelerden yararlanılabilmektedir.

Sivrisineklerden korunmak için camlara tel takabilir ya da cibinlik kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra güvenli koruyucu krem ve spreyler, aromatik bitkisel yağlar ve açık renkli uzun kıyafetler çözüm olacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN