Faydasını saymaya ömür yetmez! Midesi ağrıyan padişahların koştuğu içecek: Mevlana içmeden asla yatmazdı

Faydasını saymaya ömür yetmez! Midesi ağrıyan padişahların koştuğu içecek: Mevlana içmeden asla yatmazdı

Mide ağrısı yaşayanlar bu tarifi uygulamadan yatamayacak. Faydasını saymaya ömür yetmiyor midesi ağrıyan padişahlar bile bu içeceği tüketiyor. Mevlana'nın içmeden yatmadı mide dostu bu ürün evinizden eksik olmayacak.

Yıllardır bilinen ve yüzyıllar önce Mevlana'nın en sevdiği içeceklerin başında gelen sirkengebin, vücudu temizlediği gibi tüm organları da temizliyor. Padişahların zinde olmalarının sırrı bu içecekten geçiyor. Tüketilen her ürünün bedenimize olan faydaları saymakla bitmezken sağlıklı ve uzun bir yaşam içinde tüketilen her besinin büyük önemi bulunuyor. Asırlardır vazgeçilmez bazı içecekler arasında yer alan sirkengebin, Mevlana ile birlikte padişahların da sık sık tükettiği en önemli ürünlerden biridir.

OSMANLI'NIN VAZGEÇİLMEZ İÇECEĞİ

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşmış en güzel ürünlerden biri olarak karşımıza çıkan sirkencübin veya sirkengebin şerbeti, insan sağlığı açısından son derece önemlidir. Vücudu ve organları tertemiz yapan sirkengebin şerbeti çok bilinmese de yapımı son derece basittir. Mevlana tarafından sıkça tüketildiği belirtilen bu şerbetin yapımı da merak ediliyor. Sirkengebin Şerbeti şu şekilde yapılmaktadır:

Sirkencübin (Sirkengebin) Şerbeti nedir? - Kütahya Haber

1 litre su,1 su bardağı elma sirkesi bir 2-3 yemek kaşığı çiçek balı varsa hemen bu şerbeti deneyebilirsiniz. Bütün malzemeleri birbirine karıştırarak dinlenmeye bıraktığınız bu karışımı en az 2 saat dinlendirmeniz gerekiyor. Ardından tüketime hazır hale gelmektedir.

ŞERBETİN FAYDALARI NELERDİR?

Sirkengebin şerbeti içerisinde yer alan vitamin ve mineral yardımıyla sindirim sistemine iyi gelmektedir. Hazımsızlığı ortadan kaldıran bu şerbet sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor. Kan şekerini düzenleme konusunda son derece yararlı olan bu şerbet aynı zamanda tokluk hissi yaratarak diyet yapanların da vazgeçilmez ürünü oluyor.

Çay kahve yerine bunu için! Osmanlı'dan miras sirkengebin şerbetinin faydaları: Mevlana Celaleddin Rumi boşuna içmiyormuş

Şerbetin içerisinde bulunan antioksidan özellikleri vücudu baştan aşağı temizlerken yüksek tansiyon problemi yaşayan kişilerin tansiyonunu da dengelemektedir. Vücuda enerji verdiği ve düzenli kullanımda ağız kokusunu en aza indirdiği bilinen bu şerbet birçok farklı faydayı da beraberinde getiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN