Sağlıklı ve parlak bir cilt sadece bir adım ötenizde! Sağlıklı parlak bir cilt için bu gıdayı tüketin

Sağlıklı ve parlak bir cilt sadece bir adım ötenizde! Sağlıklı parlak bir cilt için bu gıdayı tüketin

Meyveler, cilt hücrelerinizi sağlıklı tutabilecek bol miktarda vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Ayrıca, eklenen ışıltı için her gün yüzünüzde meyve maskeleri kullanabilirsiniz. Hangi meyvelerin size parlak bir cilt kazandırabileceğini, bunları diyetinize nasıl ekleyeceğinizi ve cilt sağlığınızı iyileştirmek için nasıl kullanacağınızı öğrenmek için bu haberimize kulak verin.

Parlayan bir cilde yolculuk, doğru beslenmeyle başlar. Cilt bakım ürünleri cildinizi ancak dışarıdan düzeltebilir. Bu 'içten aydınlanma' için, diyetinize önemli vitamin ve mineralleri dahil etmeniz gerekir. Ve en kolay yolu, parlayan bir cilt için vitamin açısından zengin meyveleri tüketmektir.

Cilt sağlığınız günlük beslenmenizle doğrudan ilişkilidir. İşlenmiş gıdalar, şekerler ve basit karbonhidratlarda yüksek bir diyet cildinize zarar verebilir. Yeterli taze meyve ve sebze olmadan erken yaşlanma, akne ve akne izleri ve hatta kuru cilt yaşayabilirsiniz. Cilt sağlığını geliştirebilecek çinko, demir, bakır ve A ve D vitaminleri gibi besinleri kaçırıyor olabilirsiniz.

5d78dc3245d2a023a0d3d55e.webp

1. LİMON

Limonlar doğal ağartma maddeleridir. Toksinleri dışarı atmaya yardımcı olan ve cildi fotohasar ve hiperpigmentasyondan koruyan güçlü bir antioksidan olan C vitamini bakımından zengindirler. Bu nedenle, düzensiz pigmentasyon, koyu lekeler, akne izleri veya keratinizasyon varsa, parlak bir cilt elde etmek için limon kullanmayı deneyin. Bunu nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

LİMONU NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

a. Diyetinizde

  • Salatanıza limon suyu ekleyin.
  • Bir bardak suya ½ limon suyu ve 1 tatlı kaşığı organik bal ekleyin ve sabah ilk iş olarak için. Bu, toksinlerin atılmasına yardımcı olacaktır.

b. Cildinizde

  • Pigmentasyon veya sivilce izleri olan yağlı ciltler için limon suyunu gül suyuyla karıştırıp cildinize sürün ve 10 dakika sonra durulayın.
  • Pigmentasyonlu kuru ciltler için limon suyu ve hindistancevizi yağını karıştırın, cildinize sürün ve 10 dakika sonra durulayın.
  • Koyu halkalardan kurtulmak için 1 yemek kaşığı limon suyunu 1 yemek kaşığı süt ile karıştırın. Göz altı bölgenize uygulayın ve 10 dakika sonra nazikçe durulayın.
  • Cilt tonunu hafifletmek ve keratinizasyonu azaltmak için keratinize bölgelere limon ve şeker sürün.

avokado.webp

2. AVOKADO

Avokado, sağlıklı yağlar, diyet lifi ve E, A, C, K, B6, niasin, folat ve pantotenik asit vitaminleri bakımından zengindir. Oksidatif hasarı azaltmaya yardımcı olan ve dolayısıyla DNA hasarını önleyen antioksidan özelliklere sahiptir. Avokado tüketmek, cildinizi UV ışınlarından koruyan lutein ve zeaksantin açısından zengin olduğu için sağlıklı yaşlanmayı teşvik edebilir. Avokadodaki sağlıklı yağlar cildin elastikiyetini korumaya, iltihabı azaltmaya ve yara iyileşmesini hızlandırmaya yardımcı olur. Temiz ve kusursuz bir cilt elde etmek için avokadoyu nasıl kullanabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

AVOKADOYU NASIL KULLANABİLİRSİNİZ?

a. Diyetinizde

  • Salatanıza, kahvaltı tabaklarınıza, sandviçlerinize vb. avokado ekleyin.
  • Bir avokado ve ıspanaklı smoothie yapın.
  • Yoğurt veya humus ile karıştırarak bir avokado sosu hazırlayın.

b. Cildinizde

  • Bir avokadoyu ezin ve cildinize uygulayın. 10 dakika sonra durulayın.
  • Yağlı ciltler için küçük bir parça avokadoyu gül suyu ve bir tutam kafurla ezin. 10 dakika sonra durulayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN