Milli boksör Esra Yıldız Kahraman'dan bronz madalya

Milli boksör Esra Yıldız Kahraman'dan bronz madalya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli boksör Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57 kilo yarı finalinde Tayvan’dan Yu Ting Lin’e mağlup olarak bronz madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57 kilogram boksta yarı final maçında Tayvanlı Ting Yu Lin'e 5-0 mağlup oldu. Milli sporcu bronz madalya kazandı.

1kapak.jpg

Yıldız Kahraman Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'ye 4'üncü madalyayı getirdi.

'ALTIN MADALYAYI ALANA KADAR DA PES ETMEYECEĞİM'

Elinden gelen her şeyi yaptığını vurgulayan Kahraman, "Dün bazı şansızlıklar yaşadım ve hastalandım. Burada bronz madalya kazandım. 'Nasip böyleymiş' diyelim, Los Angeles 2028'de altın madalyayı hedefliyorum. Onu alana kadar da pes etmeyeceğim." diye konuştu.

Kahraman, maçlardan önce Türk halkının desteğini hissettiğini belirterek, "Beni tanıyan ya da tanımayan, sözlü veya yazılı olarak ulaşan ve dua eden herkese çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

İlk kez katıldığı Tokyo 2020'de çeyrek finalde elenerek 5'inci olan 27 yaşındaki Kahraman, Paris 2024'teki başarısıyla olimpiyatlardaki ilk madalyasını kazanmış oldu.

CİNSİYET TARTIŞMALARINA GÖNDERME

Kahraman, karşılaşma sonunda X işareti yaparak rakibi hakkındaki cinsiyet tartışmalarına gönderme yaptı.

1kapak-001.jpg

Tayvanlı boksör Lin Yu Ting, 2023 Dünya Şampiyonası'nda, Uluslararası Boks Birliği’nin (IBA) erkek XY kromozomlu sporcuların kadın müsabakalarında yarışmasını engelleyen uygunluk kurallarını ihlal ettiği için diskalifiye edilmişti. 2023 Dünya Boks Şampiyonası'nda Lin, Uluslararası Boks Birliği'nin (IBA) belirtilmeyen uygunluk kriterlerini karşılayamadığı gerekçesiyle bronz madalyasını kaybetti.

IBA Başkanı Umar Kremlev o dönemde yaptığı açıklamada sporcuların DNA testlerinin "XY kromozomuna sahip olduklarını kanıtladığını" söylemişti. Ancak, farklı uygunluk testleri uygulayan ve IBA'yı Olimpiyatlardan men eden Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Tayvanlı sporcunun kadın olduğunu savundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN