Öldürüldükten sonra tecavüze uğradığı ortaya çıktı!

Öldürüldükten sonra tecavüze uğradığı ortaya çıktı!

Kadın cinayetleri engellenemiyor. Boşanma aşamasındaki S.G.Y. eşi ve eşinin kardeşi tarafından katledildi. Cinayetin ardından ortaya çıkan ayrıntılar kan dondurdu. Cinayete kurban giden kadının ölümünden sonra tecavüzü uğradığı ortaya çıktı.

Katiller caydırıcı cezalar almadıkları, yetkililer önleyici tedbirler uygulamadıkları için kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin önüne geçilemiyor. Korkunç olay Çanakkale'de 16 Şubat'ta (2024) meydana geldi. Önceki evliliğinden 2 çocuğu olan S.G.Y. boşanmak istediği eşi F.Y. ile Biga'ya doğru yola çıktı. F.Y. eşini iple boğarak öldürdü. Daha sonra kardeşi Y.Y. ile birlikte cesedi Biga'da bir hafriyat alanına gömdü.

Yakınları tarafından kayıp ihbarı yapılan genç kadının cesedi gömüldüğü yerde bulundu. Gözaltına alınan F.Y. ve Y.Y. cinayeti itiraf etti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENDİ

Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı, F.Y. hakkında "Tasarlayarak eşe karşı öldürme", Y.Y. hakkında ise "Tasarlayarak yakın akrabayı öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Duruşma 5 Eylül'e ertelendi.

screenshot-2-001.jpg

'ÖLÜMÜNDEN SONRA TECAVÜZE UĞRADIĞINA DAİR RAPORDA DOSYADA ARASINDA YER ALDI'

Duruşma çıkışında açıklama yapan, öldürülen S. G.Y.'ın ailesinin avukatı Ahmet Erzi'nin ilk duruşma sonradı yaptığı açıklamalar kan dondurdu. Erzi, genç kadının ölümünden sonra tecavüze uğradığına dair adli tıp raporunun dosyaya eklendiğini söyledi.

Avukat Ezgi, F.Y. ve Y. Y. kardeşlerin bir önceki eşlerine de bu şekilde tehdit ve hakaretlerde bulunduklarını anlattı. Kardeşlerin savunmalarında cinayeti bir namus cinayetine büründürmeye çalıştıklarını söyleyen Erzi, gerekçe uydurmaya çalıştıklarını ama başaramadıklarını ifade etti.

Öte yandan, Temmuz ayında en az 25 kadın ve 4 çocuk erkekler tarafından öldürüldü. Basına yansıyan haberlere göre ise 28 kadının ölümü şüpheliyken yılın ilk yedi ayında 218 kadın öldürüldü. Kadın örgütleri, şiddete uğrayan kadınlar cezaların caydırıcı olması için yetkililere seslenmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN