Türkiye'nin dev zeytinyağı şirketi satılıyor! ABD'den İtalya'ya kadar gönderiyordu: Ünlü marka artık onların

Türkiye'nin dev zeytinyağı şirketi satılıyor! ABD'den İtalya'ya kadar gönderiyordu: Ünlü marka artık onların

Uzun yıllardır Türkiye’de faaliyet gösteren ve alanındaki başarılarıyla tanınan dev zeytinyağı şirketi satılacağı haberleri ile gündeme bomba gibi düştü. Birçok firma ekonomik sıkıntılardan dolayı satılırken bu şirketin satılma nedeni bambaşka çıktı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son günlerde zeytinyağı fiyatlarında yaşanan keskin artışlar, sektörde önemli değişimlere yol açtı. Türkiye’nin ünlü zeytinyağı markalarından biri olan Selme Zeytincilik, sürpriz bir kararla satışa çıkarıldı. Ekonomik kriz ve yüksek enflasyon, birçok şirketi beklenmedik kararlar almaya zorladı. Ancak Selme Zeytincilik’in satış kararı, sektör uzmanlarını ve tüketicileri şaşırttı.

yeni-proje-7.jpg

SELME ZEYTİNCİLİK’İN SATIŞ KARARI

Ahmet Selim Kantarcı, zeytin yetiştiriciliğinde adını duyurmuş ve Türkiye’nin tanınmış isimlerinden biri olarak biliniyor. Babası Ömer Faruk Kantarcı’nın Midilli’de başlattığı zeytincilik yolculuğunu, Selme Zeytincilik markasıyla sürdüren Kantarcı, zeytini "yaşam kaynağı" olarak tanımlıyordu. Ancak, yıllardır sürdürdüğü bu aile işine veda ederek, şirketini satma kararı aldı. Bu karar, hem sektörde hem de yatırım çevrelerinde geniş yankı uyandırdı.

yeni-proje-8.jpg

KOZAKLI TARIM’IN YENİ YATIRIMI

Selme Zeytincilik’in yeni sahibi olarak Kozaklı Tarım öne çıktı. Türkiye merkezli bu şirket, zeytin ve zeytinyağı tedarikinde önemli bir oyuncu olarak biliniyor. Kozaklı Tarım, Yunanistan, ABD, Fas gibi ülkelerin yanı sıra İtalya ve İspanya’da da zeytinyağı üretimi yapıyor. Türkiye’de Metro Türkiye, İtalya’da Lucy, İspanya’da ise Midasa gibi büyük markalarla iş birliği yapan Kozaklı Tarım, Selme Zeytincilik’in devralınmasıyla sektördeki etkisini daha da artırmayı hedefliyor.

SEKTÖRDEKİ ETKİLERİ VE GELECEK ÖNGÖRÜLERİ

Selme Zeytincilik’in Kozaklı Tarım’a geçişi, zeytinyağı sektöründe önemli bir değişim yaratacak gibi görünüyor. Bu satışın, zeytinyağı fiyatlarının gelecekte nasıl şekilleneceği ve sektördeki rekabetin nasıl etkileneceği merak konusu. Ekonomik kriz ve yüksek enflasyonun etkileri altında, büyük markaların stratejik değişiklikler yapması kaçınılmaz hale geliyor.

yeni-proje-9.jpg

“ARTIK DİNLENMEK İSTİYORUM”

Kantarcı, şirketini bölgenin önemli zeytin ve zeytinyağı üreticilerinden biri olan Kozaklı Tarım’a devretti. Konuyla ilgili olarak Kantarcı, "52 yıldır çalışıyorum. Artık dinlenmek istiyorum. Benden sonra işleri devralacak kimse de olmadığı için satma kararı aldım. Markamız artık Kozaklı Tarım çatısı altında yoluna devam edecek" şeklinde bir açıklama yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN