Türkiye'de satılmıyor ama Amerika, Almanya, Belçika, Hollanda havada kapıyor! Bu işi bilen paraya para demiyor

Türkiye'de satılmıyor ama Amerika, Almanya, Belçika, Hollanda havada kapıyor! Bu işi bilen paraya para demiyor

Türkiye'de bu işi yapan Amerika, Almanya, Belçika ve Hollanda'ya yok satıyor. Ülkemizde tercih edilmeyen bu meslekte, işini bilenler paraya para demiyor. İşte o meslek...

Türkiye'de yüzüne bakılmayan bu meslek, yurt dışında yoğun ilgi görüyor. İzmir'de Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki atölyede bu mesleği yapan bir kişi kaldı. Baba mesleğini sürdüren İnan Yıldırımın ürünleri yurt dışına gidiyor.

27 YILDIR BU İŞİ YAPIYOR

İzmir'de bakır ustası olarak bilinen İnan Yıldırım, baba mesleğini devraldı. Tarihi Kemeraltı Çarşısı'ndaki atölyede işine devam eden Yıldırım, seri üretim olmadan el yapımı bakırcılık mesleğiyle 27 yıldır ilgileniyor.

90851-2-qah6.webp

200 YILA KADAR DAYANIYOR

Mesleğini icra eden Yıldırım büyük cami alemleri, salep kazanları, büyük otellerin ve restoranların sunum tabaklarını yaptığını duyurdu. Günümüzde usta yetişmediği için bakır işçiliğine bağlı çoğu işi kendisinin yaptığını söyleyerek, bu işe çocukluğundan hevesli olduğunu paylaştı.

Üniversite eğitimi bitmeden babasının dükkana sokmayacağını söyleyen Yıldırım, "O yüzden Konya Selçuk Üniversitesi'nde veterinerlik okudum. Diplomayı aldım ama hiç kendi mesleğimi yapmadım. Elle işlediğim için bakırlar 1 milim ve üstü olmak üzere biraz daha kalın. Bu ise yaptığım işin ömürlük olmasını sağlıyor. Örneğin camilerin alemleri veya üstleri şadırvanlar 200 yıla kadar kalabiliyor" sözlerini kullandı.

90851-4-k3wi.webp

DÜNYAYA SATIŞ YAPIYOR

Mesleğini iki çocuğundan birisinin sürdürmesini istediğini belirten Yıldırım, zaman ve emek alan işleri yaptığını paylaştı. Kazandığı paraların büyük miktarlar olmasa da severek yaptığını söyleyerek, gönlünün de hoş olduğunu vurguladı.

Amerika, Taylant, Kamboçya, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi yurt dışına siparişler gönderdiğini belirten Yıldırım, "Hayatımda hiç gitmediğim Dubai ve Katar'a da birçok iş yaptım" sözlerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN