Talihsiz Temel’in şansı karpuzla döndü! Herkes alay ediyordu: Şimdi paraya para demiyor

Talihsiz Temel’in şansı karpuzla döndü! Herkes alay ediyordu: Şimdi paraya para demiyor

Trabzon’da çevresi tarafından “Talihsiz Temel” olarak bilinen 59 yaşındaki Temel Yaşar Yazıcı, 3,5 dönümlük fındık bahçesini karpuz tarlasına çevirerek 10 yıldır farklı tür ve şekillerde karpuz üretimi yapıyor.

Şansı bir anda dönen Temel Yaşar Yazıcı’nın hikayesi oldukça ilginç. Kalp ve kare şeklinde karpuzlar yetiştiren Yazıcı, “Hiç pes etmedim. Çalışmaya çok meraklıyım ve azimliyim, başardım. Vallahi talihim döndü.” diyerek yükseliş hikayesini anlattı.

Trabzonlu Temel Yaşar Yazıcı, çevresinde “Talihsiz Temel” olarak tanınıyor ancak yenilikçi tarım yöntemleriyle ürettiği kalp ve kare şeklindeki karpuzlarla iş hayatında yeni bir sayfa açtı.

img-1023.jpeg

Daha önce civciv yetiştiriciliği, terlik imalatı ve temizlik ürünleri satışı gibi işlerde başarısız olan Yazıcı, Ortahisar ilçesinin Akoluk Mahallesi’nde yaşıyor. Yaklaşık 10 yıl önce, verim alamadığı 3,5 dönümlük fındık bahçesini karpuz tarlasına dönüştürmeye karar verdi.

img-1024.jpeg

Japonya’dan getirdiği tohumlarla “mavi karpuz” yetiştirmeye çalışan Yazıcı, bu girişiminde başarılı olamadı. Ancak karşılaştığı talihsizliklere rağmen yılmadan çalışmaya devam etti. Bu kez İstanbul’dan getirdiği kalıplarla kalp ve kare şeklinde karpuzlar yetiştirmeye başladı. Bu şekilli karpuzlar, sıra dışı hediye arayanların ilgisini çekmeyi başardı.

Karpuz hasadına başlayan üç çocuk babası Temel Yaşar Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldır karpuz yetiştiriciliği ile uğraştığını belirtti. Japonya’dan getirttiği “mavi karpuz” tohumlarıyla yaşadığı başarısızlıktan bahseden Yazıcı, yeni denemeler yapmaktan asla vazgeçmediğini söyledi. Karpuz yetiştirmeyi sevdiğini ifade eden Yazıcı, “Köşeli ve kalpli karpuz üzerinde çalıştım ve sonunda başardım.” dedi.

Mühendis arkadaşından da öneriler aldığını belirten Yazıcı, “Ürettiğim kalpli karpuzlardan birini çok sevdiğim Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye edeceğim. Kendisine doğrudan verme şansım yok ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç aracılığıyla ileteceğim.” diye konuştu. Yazıcı, bahçesinden dönüm başına 3 ton karpuz almayı beklediğini ve ürünlerine gösterilen talebin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

“Hiç Pes Etmedim”

Büyük hedefleri olmadığını belirten Yazıcı, “Bana ‘karpuzcu Temel’, ‘Talihsiz Temel’ derler. Gelip benden karpuz alırlar. Kalpli karpuzları yurt dışından da isteyenler olabilir, ona göre hareket edeceğim.” dedi. Yazıcı, kalp şeklindeki karpuzlara hasat yapmadan önce ilginin başladığını anlatarak sözlerine şöyle devam etti:

“Yetiştirmesi gerçekten zor. Öyle basit bir iş değil ki gelişi güzel yapılsın. Kalpli karpuz yapmak kolay değil ama ‘Japonlar yapar da Karadenizli Temel Yazıcı niye yapmasın’ dedim. Hiç pes etmedim. Çalışmaya çok meraklıyım ve azimliyim, başardım. Herkes beni sever. Burada, halk arasında hatta il dışında her yerde ‘Talihsiz Temel’ olarak biliniyorum. Vallahi talihim döndü.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN