Yol kenarında yetişen şifalı ot! Her gün ezip geçiyoruz oysa… yiyen hastane yolunu unutuyor

Yol kenarında yetişen şifalı ot! Her gün ezip geçiyoruz oysa… yiyen hastane yolunu unutuyor

Yol kenarlarında yetişen birçok bitki arasında, sadece yemeklere lezzet katmakla kalmayıp aynı zamanda sağlık açısından da büyük faydalar sağlayan bir bitki bulunuyor. Bu bitki, organlardaki iltihabı azaltarak adeta bir şifa deposu haline geliyor.

Doğanın sunduğu mucizelerden biri olan ve halk arasında “ekşi akıtı” olarak bilinen sumak, yol kenarlarında yetişen ve sağlığınıza birçok fayda sunan bir bitkidir.

Geleneksel yemeklere kattığı lezzetle tanınan bu baharatın temel bileşeni olan sumak, aslında yol kenarlarında yetişen bir hazine gibidir.

img-1021.jpeg

Organlardaki iltihabı kurutma konusunda oldukça etkili olan sumak, sofraların vazgeçilmezi olmasının yanı sıra sağlık için de birçok fayda sağlar.

YOL KENARINDAKİ ŞİFA KAYNAĞI

Yemeklere verdiği eşsiz lezzetle bilinen sumak, yol kenarlarında bile yetişebilen bir bitki olmasının yanında sağlık açısından da sayısız fayda sunar.

Hücre hasarını önlemeye yardımcı olan bu değerli bitki, organlardaki iltihabı azaltarak sağlığınıza katkıda bulunur. Sindirim sağlığını destekleyen sumak, mide ve bağırsak sorunları üzerinde de oldukça etkilidir.

İltihaplanmayı azaltıcı özellikleri sayesinde eklem ağrılarına karşı rahatlama sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmede etkili olan sumak, hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.

İçerdiği antioksidanlar ve diğer besin maddeleri sayesinde kalp sağlığını destekler, damar sağlığını iyileştirir ve kolesterol seviyelerini dengeleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN