Patatesin yanına koyun, bakın bir daha filizleniyor mu? Böyle saklayan taze taze tüketiyor

Patatesin yanına koyun, bakın bir daha filizleniyor mu? Böyle saklayan taze taze tüketiyor

Mutfaklarda her zaman bulunan patatesi saklamanın en kolay yolu buymuş! Patates filizlenmesin diye ne yapmalı? Patatesin yanına koyun, bakın bir daha filizleniyor mu? Bu şekilde uzun süre taze kalıyor...

Mutfakların vazgeçilmez sebzesi patates, doğru saklama yöntemleri ile tazeliğini uzun süre koruyabilir ve filizlenmesi önlenebilir. Patateslerin filizlenmesini önlemek ve tazeliğini korumak için hangi yöntemlerin etkili olduğu, özellikle bu lezzetli sebzeyi sıkça tüketenlerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte patateslerin taze kalmasını sağlayacak ve filizlenmesini durduracak bazı pratik yöntemler...

PATATES FİLİZLENMESİN DİYE NE YAPMALI?

Evde patates gibi temel mutfak malzemelerinin tazeliğini korumak, mutfakta israfı önlemek ve uzun süre kullanmak için önemli bir detaydır. Ancak patateslerin, uygun şekilde saklanmadığında filizlenmesi yaygın bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Filizlenmiş patatesler, sadece lezzet ve besin değerini kaybetmekle kalmaz, aynı zamanda toksik maddeler de üretebilir. Peki, patateslerin filizlenmesini önlemek için ne yapılabilir?

ELMANIN SİHİRLİ ETKİSİ

Asla buzdolabında saklanmamalı! Patates bu meyvenin yanında günlerce taze kalıyor - İttifak Gazetesi

Patateslerin filizlenmesini durdurmanın etkili bir yöntemi, onları elma ile birlikte saklamaktır. Elma, doğal olarak etilen gazı salgılayan bir meyvedir. Etilen gazı, meyve ve sebzelerin olgunlaşma süreçlerini hızlandırır. Ancak bu gaz, patateslerde farklı bir etki gösterir: Filizlenme sürecini yavaşlatır ya da tamamen durdurur. Bu basit ama etkili yöntemle, patateslerinizi daha uzun süre taze ve filizlenmeden saklayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN