16. Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali başladı

16. Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali başladı

Sarıgöl Belediyesi tarafından düzenlenen, 16. Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali, üzüm çiğneme etkinliği ile başladı. Festivalin ilk gününde sanatçı Ayşe Dinçer konser verdi. Festivale, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

4 gün sürecek olan 16. Sarıgöl Sultani Üzüm Festivali’nin açılışı yapıldı. Üzüm çiğneme etkinliği ile başlayan festivalde üzüm yarışmaları, halk oyunları gösterileri ve dans performansları sahne alacak. Festivale, CHP Manisa milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar, İlçe Kaymakamı Halil Dalak, Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Kula Belediye Başkanıvekili Semra Gündüz, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, belediye başkanvekilleri, protokol üyeleri ve Sarıgöllü vatandaşlar katıldı.

Pınar, “Çiftçilerimize yüzde 75 hibe desteği sağlıyoruz”

Festivalin kurtuluş haftasına denk geldiğini söyleyen Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize saygılarımı sunuyorum” dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar konuşmasında, Sarıgöl halkının köklü geleneği koruduğu için teşekkürlerini iletti. Bu festival, Sarıgöl’ün dünyaca ünlü sultani üzümünün tarımsal güzelliğini ve gücünü gözler önüne serdiğini söyledi. Pınar, “Başkanımız Ferdi Zeyrek’in önderliğinde çiftçilerimizin ürünlerinin daha fazla değer bulması, huzur ve refahlarının arttırılması için çeşitli politikalar geliştirmekteyiz. ‘Toprağa Can, Çiftçimize Destek’ sloganı ile başlattığımız destek programı kapsamında, arpa, buğday ve yem desteklemelerinde yüzde 75 hibe katkısı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönemde çiftçilerimize 40 milyonu aşan destek sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“Sarıgöl’ün tanıtımına katkı sağlıyor”

Bu yıl 16’ıncısı düzenlenen festivalin Sarıgöl’ün tanıtımına katkı sağladığını söyleyen Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, “Festival, Sarıgöl’ümüzün, insanlarımızın ve ürünlerimizin tanıtıldığı, üzümümüzün ön plana çıktığı, insanların buluştuğu bir etkinlik olarak sosyal ve kültürel hayatımızda önemli bir yer edinmiştir. Üzüm, dünyada en son Sarıgöl’de hasat edilir. Hasat dönemini uzatabilmek için özel çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Festivalde Ayşe Dinçer Coşkusu

Konuşmalarının ardından Kent Meydanında sahne alan Ayşe Dinçer birbirinden güzel şarkılarını Sarıgöllüler için söyledi. Coşku ile başlayan Ayşe Dinçer konseri vatandaşların büyük beğenisi topladı. Konserde vatandaşlar sanatçının şarkılarına eşlik ederek keyifli vakit geçirdiler. Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oğuz Murat Pınar ve Sarıgöl Belediye Başkanı Tahsin Akdeniz, sanatçı Ayşe Dinçer’e çiçek ve üzüm sepeti taktim etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN